1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Elder 3 enerji girişimine 600 bin lira ödül verdi

Elder 3 enerji girişimine 600 bin lira ödül verdi

Elder, enerji sektörüne yönelik proje geliştiren 16 girişimden ilk 3’üne 600 bin liralık ödül verdi. 300 bin TL'lik birincilik ödülü TayoPil girişimine gitti.

Elder 3 enerji girişimine 600 bin lira ödül verdi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) koordinatörlüğünde, İTÜ ARI Teknokent iş birliğinde enerji sektörüne yönelik proje geliştiren girişimleri desteklemeyi amaçlayan Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nın Demo Günü Ankara’da gerçekleştirildi. 

Etkinlik sırasında enerjide sürdürülebilirlik, arz güvenliği, teknolojik dönüşüm, verimlilik, altyapılar, tüketici memnuniyeti alanlarda yeni yaklaşımlar içeren 30 projeden finale kalan 16’sının tanıtımları gerçekleştirildi. Daha sonra jüri, toplam 600 bin liralık Elder Özel Ödülü verilecek üç finalisti belirledi. Birinciliğe layık görülen Tayko Pil 300 bin lira, ikinci NuManufacturing 200 bin lira ve üçüncü Werover 100 bin lira para ödülü kazandı. 

EPDK BAŞKANI: ÇÖZÜM PROBLEMİN İÇİNDE ARAYIN 

Etkinliğin açılışında konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, dünyanın gündeminde küresel enerji krizinin bulunduğunu hatırlattı. Krizin yokluk ve darboğazı çağrıştıran, kulağa da hoş gelmeyen bir kelime olduğunu kaydeden EPDK Başkanı, “Ancak kriz demek yeni fırsatlar demek. Kriz olmasaydı, darboğazlar yaşanmasaydı çözümler de konuşulmazdı. Sorunlar bizim çözüm yeteneklerimizi geliştiriyor. Problemler bize tecrübe kazandırıyor. Biz problemin içerisinde çözümü aramalıyız” dedi. 

ZAİMLER: DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Elder Başkanı Kıvanç Zaimler de konuşmasında, katılan nitelikli proje sayısındaki artışın Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nı girişimcilik alanındaki en önemli markalardan biri haline getirdiğini söyledi. Programa katılan tüm çalışmaların hepsinde tecrübe, emek, özveri, bilgi, donanım ve gayret bulunduğunu vurgulayan Zaimler, "Biz hiçbir gayreti yabana atamayız. Tabii fırsat da vermemiz gerekiyor. Her çalışma değerlidir, sakın yılmayın, ülkemizi daha da ileriye götürmeye çalışın, durmayın” ifadesini kullandı. 

DÜĞÜMÜ YENİ TEKNOLOJİLERLE ÇÖZMEK   

Bugün insanlığın enerjide arz güvenliğini, ödenebilirliği ve iklimi korumayı aynı anda düşünmek zorunda olduğunu ifade eden Zaimler, “Bu üçünü bir arada tutmak çok zor. Bu denklemi değiştirecek tek bir konu var. O da bu işi kökten değiştirecek yepyeni teknolojiler. İşte bu teknolojileri üniversitelerimiz, iş hayatı ve kamunun desteği ile geliştirmek mümkün” dedi.  

“DESTEK VERDİĞİMİZ ALANLARA ENERJİYİ DE EKLEDİK” 

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise destek verdikleri alanlara enerji sektörünü de ekleyerek girişimciler için önemli bir referans noktası olmayı amaçladıklarını ifade etti. Dikbaş, girişimleri sadece finansal açıdan değil, ticarileşme, ölçeklenme, network edinme, laboratuvar alt yapısı ve mentorluk desteği sağlayarak her açıdan desteklediklerinin altını çizdi. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / ANKARA

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler