1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Elektrik dağıtımı vatandaş odaklı yürütüldü

Dönmez: Elektrik dağıtımı vatandaş odaklı yürütüldü

Türkiye’de elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezlerinden hizmet alan vatandaşların memnuniyet puanı bu yıl geçen yıla göre 10 puan arttı.

Dönmez: Elektrik dağıtımı vatandaş odaklı yürütüldü

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, anket sonuçlarının elektrik dağıtım sektöründe yapılan çalışmaların vatandaş odaklı yürütüldüğünü ve dağıtım şirketlerinin bu hususta gerekli ihtimamı gösterdiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. 

Elektrik dağıtım sektörü buluşmalarının üçüncüsü Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (OEDAŞ) ev sahipliğinde Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezinde yapıldı. Toplantıda seçim sürecinde enerji arz güvenliği ve alınan tedbirler, afet ve acil durumlara hazırlık,  Kahramanmaraş merkezli depremlerinin etki ve sonuçları,  çağrı merkezleri memnuniyet anketi, muhtarların EDAŞ’lara erişimi, iş sağlığı ve güvenliği istatistikleri,  elektrik şebeke yatırımları ve bölgelerdeki iyileştirmeler ile GES projeleri gibi konular ele alındı.

EDAŞ'LARIN MEMNUNİYET ANKET SONUÇLARI

3. Elektrik Dağıtım Sektörü Toplantısına video konferans aracılığıyla katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaş odaklı, kaliteli, etkin ve verimli hizmet anlayışının öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirterek, EDAŞ’ların çağrı merkezinden hizmet alan vatandaşların memnuniyetlerini ölçen anket sonuçlarını açıkladı. 

Dönmez, 2022 Nisan ayında 52 puan olarak ölçülen Türkiye Geneli Memnuniyet Puanının, 2023 Nisan ayında 62 puan olarak; 2022 Nisan ayında 69 puan olarak ölçülen Türkiye Geneli Alo 186 Memnuniyet Puanının da 2023 Nisan ayında 79 puan olarak ölçüldüğünü kaydederek, her iki kategorideki bu artışın, yapılan çalışmaların vatandaş odaklı yürütüldüğünü ve dağıtım şirketlerinin bu hususta gerekli ihtimamı gösterdiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. 

Ayrıca Dönmez; Vatandaş memnuniyetini artırmak amacıyla muhtarlarımıza, “WhatsApp İhbar Hattı” tanımlandığını, özel hatlar sağlandığını ve çağrı merkezlerine erişimde öncelikli olmalarına imkân verildiğini dile getirdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler