1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik Arıza Takip Uygulamasının lansmanı yapıldı

Elektrik Arıza Takip Uygulamasının lansmanı yapıldı

Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması”na entegre edilerek elektrik arızalarının da uygulama üzerinden ihbar ve takibine imkan sağlayan “Elektrik Arıza Takip Uygulamasının” lansmanı gerçekleştirildi.

Elektrik Arıza Takip Uygulamasının lansmanı yapıldı

Enerji Günlüğü - TEDAŞ, ELDER’in katkılarıyla aydınlatma sorunlarının en kısa sürede çözümlenmesini sağlayan Aydınlatma Mobil Takip Uygulamasını “Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına” dönüştürdü. Uygulama elektrik arızalarının da en kısa sürede çözülmesini sağlayacak.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen elektrik dağıtım sektörü buluşmalarının üçüncüsü Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezinde yapıldı. Elektrik dağıtım sektörünün 2022 yılı çalışmaları ve 2023 yılı planlamalarında gelinen aşamanın değerlendirildiği 3. Elektrik Dağıtım Sektörü Toplantısında 2019 yılında hayata geçirilen “Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması”na entegre edilerek elektrik arızalarının da uygulama üzerinden ihbar ve takibine imkan sağlayan “Elektrik Arıza Takip Uygulamasının” lansmanı gerçekleştirildi. 

Toplantıda ayrıca seçim sürecinde enerji arz güvenliği ve alınan tedbirler, afet ve acil durumlara hazırlık,  Kahramanmaraş merkezli depremlerinin etki ve sonuçları,  çağrı merkezleri memnuniyet anketi, muhtarların EDAŞ’lara erişimi, iş sağlığı ve güvenliği istatistikleri,  elektrik şebeke yatırımları ve bölgelerdeki iyileştirmeler ile GES projeleri gibi konular ele alındı.

“ARTIK ELEKTRİK ARIZALARI DA EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK”

3. Elektrik Dağıtım Sektörü Toplantısına video konferans aracılığıyla bağlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına ilişkin bilgi verdi. Dönmez, “Vatandaşların, kullanımına sunulduğu günden bu yana yoğun ilgi gösterdiği ve yüzbinlerce aydınlatma ihbarının en kısa sürede çözümlenmesini sağladığı Aydınlatma Mobil Takip Uygulamasının, ELDER’in de katkılarıyla “Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına” dönüştürülen versiyonu, artık elektrik arızalarının da en kısa sürede çözülmesini sağlayacak.

TEDAŞ Genel Müdürlüğümüz tarafından Aydınlatma Mobil Takip Uygulamasında yapılan geliştirme ve entegrasyon sonrasında vatandaşlarımız aydınlatma arızaları dışında; elektrik kesintisi ve elektrik arızalarına ilişkin ihbar yapılması, ihbarın takip ve sorgulaması, abone ve tesisat eklenmesi gibi işlemleri de bu uygulama üzerinden yapabilecek” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler