1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Karadeniz gazı iletim hattına verilmeye başlandı

Dönmez: Karadeniz gazı iletim hattına verilmeye başlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının kullanılmaya başlamasıyla doğal gazı daha ekonomik bir şekilde vatandaşa yansıtacak bir müjdeyi paylaşacaklarını açıkladı.

Dönmez: Karadeniz gazı iletim hattına verilmeye başlandı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün gece itibarıyla kuyulardan vanaları açarak Karadeniz altındaki ana iletim hattına doğal gazı basmaya başladıklarını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda Karadeniz doğal gazının iletim hattına verilmeye başlandığını kaydetti. Dönmez, "Dün gece itibarıyla kuyulardan vanaları açarak deniz altındaki ana iletim hattına gazı basmaya başladık. 30 saatte karaya çıkacak. Perşembe onu karaya çıkaracağız” dedi. 

“FİYAT MÜJDESİNİ PAYLAŞACAĞIZ”

Doğal gaz fiyatlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Dönmez,  "Gazı sisteme verdikten sonra vatandaşlar faydayı fiilen yaşayarak görecek. Cumhurbaşkanımızın müjdeleri olacak. İthal ettiğimiz gazı hala konuta sübvansiyon uygulayarak veriyoruz. Daha ekonomik bir şekilde vatandaşa yansıtacak bir müjdeyi paylaşacağız" dedi.

Karadeniz’in gaz potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Dönmez, “Karadeniz'in batısından doğusuna kadar her alanı tek tek karış karış arıyoruz. Ümitliyiz” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler