1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Libya’da süratle ruhsatlandırma yapılacak 

Dönmez: Libya’da süratle ruhsatlandırma yapılacak 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Libya ile imzalanan anlaşmaya ilişkin tescil ilan süreci tamamlanır tamamlanmaz bölgedeki petrol ve gaz sahalarının süratle ruhsatlandıracağını söyledi. 

Dönmez: Libya’da süratle ruhsatlandırma yapılacak 

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Libya ile imzalanan anlaşmaya ilişkin tescil ilan süreci tamamlanır tamamlanmaz bölgedeki petrol ve gaz sahalarının süratle ruhsatlandıracağını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sektördeki son gelişmelerle ilgili açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. Libya’da süratle ruhsatlandırma yapılacağını söyleyen Dönmez, “Libya ile imzalanan anlaşmaya ilişkin tescil ilan süreci tamamlanır tamamlanmaz bölgedeki sahaları süratle ruhsatlandıracağız. Uluslararası oyuncular Türkiye ile işbirliği yapmak isterse buna açığız, oturulur konuşulur.

PETROL ÜRETİMİ KAYAÇ PETROLÜ İLE ARTACAK

Dönmez, Türkiye’nin petrol üretiminin günlük ortalama 50 bin varile yükseldiğini ve son 20 yılın rekoru kırıldığını söyledi. 

Geçen yıl karadaki petrol ve doğalgaz aramalarında hidrolik çatlatma yönteminin de uygulanmaya başladığını ve bu yönteme devam edeceklerini kaydeden Dönmez, “İlk neticeyi Diyarbakır’da aldık. Klasik yöntemlere nazaran 3-5 kat daha fazla ürün alma imkanımız var” ifadesini kullandı. 

DOĞALGAZDA ARZ GÜVENLİĞİ SORUNUMUZ KALMADI

Sisteme günlük gönderilebilecek doğalgaz miktarının 318 milyon metreküpe çıktığını ve günde en fazla 250-260 milyon metreküp gaz tüketildiğini kaydederek, “Doğalgazda arz güvenliği sorunumuz kalmadı. 2019’da 550 ilçeye gaz ulaştırdık. Ülke nüfusunun 60 milyon gaza erişebilir halde, 52 milyon fiilen tüketiyor. Yeni yerlere de götürüyoruz” dedi. 

DOĞU AKDENİZ’DE DENKLEMİ BOZDUK

“Doğu Akdeniz’de Libya’yı ve bizi oyunun dışında tutmaya çalışıyorlardı. Libya ile yaptığımız anlaşmayla bölgedeki petrol ve doğalgaz kaynaklarının paylaşımında oynanan denklemi bozduk” diyen Dönmez, KKTC'nin adanın asli unsuru olduğunu ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, adanın kaynaklarını KKTC ile adilane şekilde paylaşması gerektiğini söyledi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler