1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Yerli jeneratörün seri üretimine hazırız

Dönmez: Yerli jeneratörün seri üretimine hazırız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk yerli türbin üretimine yakında geçileceğini ve ilk olarak Sakarya Nehri üzerinde bulunan Hasan Polatkan Hidroelektrik Santrali’nde kullanılacağını açıkladı.

Dönmez: Yerli jeneratörün seri üretimine hazırız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin ilk yerli ve milli jeneratör üretiminde seri üretime hazır olunduğunu açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Hedef 2053 : Termik Santrallerin Geleceği Çalıştayı”nda yaptığı değerlendirmede, EÜAŞ'da yerli ve milli enerji teknolojilerinin geliştirilmesi adına önemli Ar-Ge faaliyetlerine imza atıldığını belirtti. Türkiye’nin ilk yerli ve milli jeneratör üretiminin müjdesini daha önce kamuoyumuzla paylaştıklarını hatırlatan Dönmez, “Bugün bu konuda bir müjde daha paylaşmak istiyoruz. Yerli ve milli jeneratör üretiminde artık seri üretime geçmemiz lazımdı. Artık seri üretime hazırız diyebilirim. Jeneratör konusunu hamd olsun çözdük” dedi.

İLK YERLİ TÜRBİN HASAN POLATKAN HES’TE KULLANILACAK

Türbin tasarımlarının tamamlandığı bilgisini paylaşan Dönmez, “Yakında ilk yerli türbin üretimine geçeceğiz. İlk yerli türbinimizi ve seri üretimden çıkaracağımız ilk yerli jeneratörümüzü Sakarya Nehri üzerinde bulunan Hasan Polatkan Hidroelektrik Santralimizde kullanacağız” ifadesini kullandı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler