1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dördüncü İran yakıt tankeri Venezuela'ya ulaştı

Dördüncü İran yakıt tankeri Venezuela'ya ulaştı

İran'ın Venezuela'ya gönderdiği akaryakıt yüklü beş tankerden dördüncüsü ‘Faxon’ Venezuela kıyılarına ulaştı.

Dördüncü İran yakıt tankeri Venezuela'ya ulaştı

Enerji Günlüğü - İran'ın Venezuela'ya gönderdiği akaryakıt yüklü beş tankerden dördüncüsü ‘Faxon’ Venezuela kıyılarına ulaştı.

İran’ın Venezuela’ya gönderdiği Petunia adlı üçüncü yakıt tankerinin dün Venezuela karasularına girmesinin ardından, dördüncü yakıt tankeri Faxon’un da Venezuela kıyılarına ulaştığı kaydedildi. 

İran, Fortune, Forest, Petunia, Faxon ve Clavel isimli tankerlerle toplamda 1 milyon 53 bin varil akaryakıtı yola çıkarmış ve ABD’nin tehditleri nedeniyle tankerlere Venezuela savaş gemileri refakatinde ilerleyeceklerini duyurmuştu. İlk tanker cumartesi günü, ikinci tanker 2 gün önce ve üçüncü tanker de dün Venezuela'ya ulaşmıştı. Son tanker Clavel şu sıralarda Atlas Okyanusu ortalarında bulunuyor ve 1 Haziran'a kadar ülkeye ulaşması bekleniyor. 

ABD, Venezuela'ya akaryakıt taşıyan İran'a ait 5 petrol tankerini taciz etmekle tehdit etmiş, İran ise buna sert bir şekilde karşılık vereceğini açıklamıştı.

Venezuela’da akaryakıt eksikliği nedeniyle yiyecek taşımacılığı ve pandemi döneminde hastanelerde hasta bakımları gerçekleştirilemiyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler