1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela İran ile yeni enerji anlaşmaları imzalayacak

Venezuela İran ile yeni enerji anlaşmaları imzalayacak

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, İran'ı ziyaret ederek yeni enerji anlaşmaları imzalamayı planlıyor.

Venezuela İran ile yeni enerji anlaşmaları imzalayacak

Enerji Günlüğü - Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, İran'ı ziyaret ederek yeni enerji anlaşmaları imzalamayı planlıyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, enerji ve diğer alanlarda işbirliği anlaşmaları imzalamak üzere yakın zamanda İran'a ziyaret etmeyi planladığını açıkladı. Ayrıca, İran'a ülkesine gönderdiği petrol yüklü tankerler için yeniden teşekkür eden Maduro yaptığı açıklamada, "Bu insanlara kişisel olarak teşekkür etme yükümlülüğüm var" diye konuştu. Ancak Maduro, İran'a ne zaman gideceği konusunda bilgi vermedi.

Maduro, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "PDVS (Petroulos de Venezuela) çalışanlarına gayri meşru kuşatmaya karşı birlikte kalıp kahramanca direndikleri için teşekkür ediyorum. Bolivar’ın vatansever askerlerisiniz." ifadesini kullandı. İran'ı yaptığı işbirliği ile gösterdiği cesaretten dolayı takdir eden Maduro, “Venezuela yalnız değil!” diye yazdı.

İran, geçtiğimiz günlerde Venezuela'ya"Fortune", "Forest", "Petunia", "Faxon" ve "Clavel" isimli 5 akaryakıt tankeriyle toplamda 1 milyon 53 bin varil akaryakıt göndermişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler