1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Dr. Duygu Erten, USGBC Yönetim Kuruluna seçildi.

Dr. Duygu Erten, USGBC Yönetim Kuruluna seçildi.

Enerji Günlüğü – TURKECO CEO’su Dr. Duygu Erten, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) Yönetim Kuruluna seçildi.Her 3 yılda bir yenilenenUSGBC Yönetim...

Dr. Duygu Erten, USGBC Yönetim Kuruluna seçildi.

Enerji Günlüğü – TURKECO CEO’su Dr. Duygu Erten, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) Yönetim Kuruluna seçildi.

Her 3 yılda bir yenilenenUSGBC Yönetim Kurulu,dünyaya yayılan 13 000 şirket temsilcisinin oylarıyla seçiliyor. Yönetim kurulunda 1 pozisyon uluslararası bir şirket temsilcisinden seçiliyor.Bu yıl USGBC tarafından aday gösterilen TURKECO İnşaat ve Enerji CEO’su Dr. Duygu Erten, Brezilya’dan NEXTA firması temsilcisive Japonya’dan INTEL firmasının temsilcileriyle yarıştı.

TURKECO İnşaat ve Enerji CEO’su ve ÇEDBİK Başkanı Erten, USGBC Yönetim Kuruluna seçilmesinin, Türkiye’de yeşil sektöre fevkalade faydası olacağını belirtti.Yerel sertifika oluşturma sürecinde LEED gibi başarılı bir sertifikayı yöneten ekibin bir parçası olmanın, Türkiye’de LEED danışmanlığı yapan bir firma temsilcisi olarak da,USGBC’ye uluslararasıgeri bildirimleri ilk elden verecek olmasından dolayı,tüm kurumlar için kazan kazanç oluşacağını belirtti.

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC), binaların çevre dostu, karlı ve sağlıklı binalar olmasını destekleyen çalışmalar yapan dünyanın en büyük yeşil bina örgütüdür. 77 şubesi ve 13 000’nin üzerinde üyesi bulunan bu network amacına ulaşmak için yerel belediyeler başta olmak üzere, birçok anahtar kurum, araştırma merkezi ve şirketle işbirlikleri içindedir.Partneri olan Yeşil Bina Sertifikalandırma Enstitüsü (GBCI) ise LEED sertifikasyonu veren bir Enstitü. LEED sertifikalandırma sistemi, gönüllülük esasına dayanan, ortak akla dayalı ve pazar tarafından şekillenen bir sistemdir. 1994’den beri üzerinde çalışılan LEED, Doğal Kaynakları Savunma Konseyi (NRDC)araştırmacılarından Robert K. Watson tarafından liderlik edilerek oluşturuldu.2000’de yeni inşaatlar için 6 gönüllüden oluşan bir komiteyle tek kılavuz halinde başlayan LEED, bugün 20 gönüllü komitesinde çalışan 200 gönüllüsü ve200 profesyonel ekibi ile dünyanın en çok kullanılan sertifikası.LEED projelerinin %40’ını uluslararası projeler oluşturuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler