1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Druzhba hattından Macaristan’a petrol akışı durdu

Druzhba hattından Macaristan’a petrol akışı durdu

Dünyanın en büyük boru hatlarından biri olma özelliğini taşıyan Druzhba petrol hattından Orta ve Doğu Avrupa’ya petrol akışı geçici olarak durdu.

Druzhba hattından Macaristan’a petrol akışı durdu

Enerji Günlüğü - Druzhba boru hattından Macaristan’a petrol akışı Ukrayna tarafında yaşanan teknik bir arıza nedeniyle geçici olarak durdu. 

Rus petrolünü Avrupa'ya taşıyan Druzhba boru hattında yaşanan teknik bir arıza nedeniyle Ukrayna, Macaristan’a giden Rus petrolünün sevkiyatını durdurdu. Slovakya'nın petrol taşımacılık şirketi, Ukrayna tarafında yaşandığı belirtilen teknik bir arıza nedeniyle Druzhba boru hattından petrol akışının durduğunu bildirdi. 

Yapılan açıklamada, Ukrayna tarafının petrol akışının neden durduğu konusunda henüz resmi bir bilgi vermediğini de belirtti. 

Macaristan Başbakanı Orban, Druzhba'dan petrol akışının durması sonrası savunma konseyini topladı. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ise yaptığı açıklamada, “Druzhba petrol boru hattı zarar görmüş değil, hattın kısa süre içerisinde yeniden faaliyete geçmesini bekliyoruz” dedi. 

RUS FÜZELERİ VURDU, POMPA İSTASYONU ELEKTRİKSİZ KALDI

Macaristan petrol şirketi MOL de yaptığı açıklamada, Ukrayna şirketinin petrol akışının durmasına neden olarak Belarus sınırındaki bir enerji tesisin Rus füzeleri ile vurulması sonrasında pompa istasyonunun elektriksiz kaldığını bildirdiğini duyurdu. 

Dünyanın en büyük boru hatlarından biri olma özelliğini taşıyan Druzhba petrol hattının ismi Rusça'da "arkadaşlık" anlamına geliyor. Druzhba ile Almanya, Polonya, Belarus, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya dahil olmak üzere orta Avrupa'nın büyük bir kısmına Rus petrolü taşınıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler