1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Druzhba petrol boru hattından petrol akışı yeniden başladı

Druzhba petrol boru hattından petrol akışı yeniden başladı

Rus petrolünü Macaristan, Çekya ve Slovakya'ya taşıyan ve Dünyanın en büyük boru hatlarından biri olma özelliğini taşıyan Druzhba boru hattından petrol akışı yeniden başladı.

Druzhba petrol boru hattından petrol akışı yeniden başladı

Enerji Günlüğü - Ukrayna tarafında yaşanan teknik bir arıza nedeniyle geçici olarak akışın durduğu Druzhba boru hattından petrol akışı yeniden başladı.

Slovakya Ekonomi Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ukrayna üzerinden geçen boru hattındaki sorunun kısa sürede çözüldüğünü ve akışın başladığını vurguladı. Çekya'nın petrol boru hattı operatörü MERO da Druzhba'dan petrol akışının yeniden başladığını doğruladı.  

Druzhba petrol hattından Orta ve Doğu Avrupa’ya petrol akışı Kasım ortasında Ukrayna tarafında yaşanan teknik bir arıza nedeniyle geçici olarak durdurulmuştu. Macaristan petrol şirketi MOL, Ukrayna şirketinin petrol akışının durdurmasına neden olarak Belarus sınırındaki bir enerji tesisin Rus füzeleri ile vurulması sonrasında pompa istasyonunun elektriksiz kalması olduğunu açıklamıştı.

Dünyanın en büyük boru hatlarından biri olma özelliğini taşıyan Druzhba petrol hattının ismi Rusça'da "arkadaşlık" anlamına geliyor. Druzhba ile Almanya, Polonya, Belarus, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya dahil olmak üzere orta Avrupa'nın büyük bir kısmına Rus petrolü taşınıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler