1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Druzhba hattından Rus petrolü sevkiyatı durdu

Druzhba hattından Rus petrolü sevkiyatı durdu

Rus petrol şirketi Transneft, yaptırımlar nedeniyle Ukrayna petrol boru hattı operatörü Ukrtrasnafta’ya transfer ücreti ödemesi yapamadı. Bu nedenle Druzhba Boru Hattı’nın güney ayağı üzerinden Rus petrolü sevkiyatı durdu.

Druzhba hattından Rus petrolü sevkiyatı durdu

Enerji Günlüğü - Ukrayna, Rus petrol şirketi Transneft’in Ukrayna petrol boru hattı operatörü Ukrtrasnafta’ya ödeme yapamaması nedeniyle Druzhba Boru Hattı üzerinden petrol ihracatını askıya aldı. 

Rusya'nın boru hattı işletmecisi Transneft yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın bu ayın başından bu yana Rusya'nın Güney Avrupa'ya petrol akışını askıya aldığını, çünkü Batı yaptırımlarının Moskova'dan transit ücret almasını engellediğini duyurdu.  Transneft açıklamada, Ukrtransnafta'ya Ağustos petrol transit geçişi için 22 Temmuz'da ödeme yaptığını, ancak yaptırımlar nedeniyle ödeme yapılamadığı için 28 Temmuz'da paranın geri gönderildiğini kaydetti. Açıklamaya göre sevkiyatlar 4 Ağustos'tan itibaren durduruldu.

Dünyanın en büyük petrol boru hattı ağlarından biri olan Druzhba boru hattının güney ayağı üzerinden Macaristan, Çekya ve Slovakya'ya petrol sevkiyatı yapılıyor. 

Rus petrolünün Avrupa geneline taşınması için en büyük ana arterlerden biri olan yaklaşık 4.000 kilometre uzunluğundaki hat, Rusya’nın doğu kısmından Ukrayna, Beyaz Rusya, Polonya, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'daki noktalara petrol taşıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler