1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dünyanın en büyük güneş santrali elektrik üretimine başladı

Dünyanın en büyük güneş santrali elektrik üretimine başladı

Çin'de kurulan ve 2.2 GW kapasitesiyle dünyanın en büyük güneş santrali olarak bilinen santral elektrik üretimine başladı.

Dünyanın en büyük güneş santrali elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Çin'de kurulan ve 2.2 GW kapasitesiyle dünyanın en büyük güneş santrali olarak bilinen santral elektrik üretimine başladı.

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali Çin’de şebekeye bağlandı. Şebekeye bağlanan santral, 2,2 GW’lık kapasitesinin yanı sıra 202.86 MW’lık enerji depolama tesisinden oluşuyor. Huanghe Hydropower Development şirketi tarafından Çin’in uzak Qinghai Eyaleti’ndeki çölde kurulumu 11 ayda tamamlanan santralin ürettiği elektrik, kilovatı 4 sentten şebekeye bağlanarak kullanıma sunuldu. 

Kasım 2019’da yapımına başlanan güneş santralinin 202.8 MW/MWh kapasiteli depolama tesisi de Mayıs ayında tamamlandı. Santraldeki invertör ve enerji depolama sistemleri Sungrow markasını taşıyor. 

Tesiste üretilen elektriğin ülkenin Batı’sından Doğu’suna nakledilebilmesi için kompleks, State Grid Corp.’un ürettiği 800 kilovoltluk bir ultra yüksek gerilim hattına bağlandı.

GES’LER VE DEPOLAMA BİRLİKTELİĞİ EK AVANTAJLAR SAĞLIYOR

Huanghe Hydropower Development şirketinin yöneticileri, enerjiye yönelik talebin artışı ve karbonsuz enerjiye yönelme eğilimi ile tüm dünyada güneş santrallerinin çok büyük bir hızla geliştiğine dikkat çekerek, “Üstelik güneş tesisleri ile enerji depolama tesislerinin bir araya getirilmesi, ek avantajlar sağlıyor. Örneğin şebeke istikrarına katkı yapıyor” bilgisini verdi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler