1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Dünya'nın en büyük tarım-sanayi kümelenmesine Bakanlık onayı

Dünya'nın en büyük tarım-sanayi kümelenmesine Bakanlık onayı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Balıkesir Gönen Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera OSB projesine tüzel kişilik kazandırdıklarını açıkladı.

Dünya'nın en büyük tarım-sanayi kümelenmesine Bakanlık onayı

Enerji Günlüğü - Dünya'nın en büyük tarım-sanayi kümelenme projesi olacak Balıkesir Gönen Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB)Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gönen Belediyesi, Gönen Ticaret Odası, Gönen Ticaret Borsası, Gönen Ziraat Odası’nın iş birliği ve kurucu ortaklığı ile Gönen ilçesinde kurulacak ve Dünya'nın en büyük tarım-sanayi kümelenme projesi olacak Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı.

38 TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB TÜZEL KİŞİLİK KAZANDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından, "Dünyanın En Büyük Jeotermal Kaynaklı Sera Kümelenmesi" başlığıyla videolu paylaşımda bulundu. Paylaşımda Balıkesir Gönen Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera OSB projesine, tüzel kişilik kazandırdıklarını açıklayan Kirişçi, böylelikle tüzel kişilik kazanan tarıma dayalı ihtisas OSB (TDİOSB) sayısının 38’e ulaştığını belirtti. 

10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM OLANAĞI

Kirişci açıklamasında, "8 bin dekar büyüklüğündeki ve yatırım maliyeti 10 milyar TL olan bu dev proje ile 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. Yıllık 250 bin ton sebze üretilecek. Ülkemizin jeotermal enerji gücünü üretime dönüştürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN DE YARARLANILACAK

Yılın 11 ayında üretim yapılması ve bu hali ile önemli bir üretim üssü olması beklenen Gönen Jeotermal Isıtmalı Sera TDİOSB'de, üretilecek ürünlerin işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesine yönelik sanayi tesislerinin de yer alması planlanıyor. Projede jeotermal kaynak ile birlikte rüzgâr (RES), güneş (GES) ve biyokütle enerjisinden de istifade edilerek üretim maliyetlerinin önemli ölçüde düşürülmesi hedefleniyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler