1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dünyanın en çok kâr eden şirketi Aramco

Dünyanın en çok kâr eden şirketi Aramco

Suudi Arabistan kamu enerji şirketi Aramco, 2018 yılında 111.1 milyar dolar ile dünyanın en yüksek net kârını elde eden şirket oldu.Daha...

Dünyanın en çok kâr eden şirketi Aramco

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu enerji şirketi Aramco, 2018 yılında 111.1 milyar dolar ile dünyanın en yüksek net kârını elde eden şirket oldu.

Daha önce Suudi devleti tarafından finansal durumu sır olarak tutulan Suudi petrol devi Aramco’nun mali durumu ilk defa açıklandı. Bir süredir halka arz hazırlığı içinde olan Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, 2018 yılında 111.1 milyar dolar net kar elde etti. Böylece Aramco, dünyanın en yüksek net kârını elde eden şirket oldu. 

APPLE İKİNCİ SIRADA

Aramco böylece dünyanın en çok kar elde eden Amerikalı teknoloji devi Apple’ın karını neredeyse ikiye katladı. Apple 2018'de 59.4 milyar dolar kar elde etti. Apple’ı 45.2 milyar dolar ile Ind&Comm Bank of China ve 39.9 milyar dolar ile Samsung izledi.

Amerikalı petrol şirketi ExxonMobil geçen yıl 20.8 milyar dolar, Hollanda merkezli petrol şirketi Shell de 23.4 milyar dolar kar elde etti.

Şirket elde ettiği karın 69 milyar dolarını Suudi kimya şirketi SABIC'in yüzde 70 hissesini satın almak için kullanacak. 

ARAMCO KİMYA ŞİRKETİ SABIC HİSSELERİNİ SATIN ALIYOR

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler