1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dünyanın en zengini Buffet ABD’de gaz dağıtımı payını arttırıyor

Dünyanın en zengini Buffet ABD’de gaz dağıtımı payını arttırıyor

Dünya'nın en büyük ikinci holding şirketi ABDli Berkshire Hathaway, Dominion Energy'nin doğalgaz iletim ve depolama varlıklarını 10 milyar dolara satın alarak ülkenin gaz dağıtımındaki payını %10 arttırdı.

Dünyanın en zengini Buffet ABD’de gaz dağıtımı payını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Dünya'nın en büyük ikinci holding şirketi ABDli Berkshire Hathaway, Dominion Energy'nin doğalgaz iletim ve depolama varlıklarını 10 milyar dolara satın alarak ülkenin gaz dağıtımındaki payını %10 arttırdı.

Dünyanın en zengin iş insanlarından olan ABDli 89 yaşındaki Warren Buffett'ın CEO'luğunu yaptığı Berkshire Hathaway, koronavirüs pandemisi sonrası ilk satın alımını gerçekleştirdiğini duyurdu. Şirket, ABDli elektrik ve doğalgaz tedarikçisi Dominion Energy'nin doğalgaz iletim ve depolama varlıklarını 4 milyar dolar nakit karşılığında satın almak için anlaştı. Şirketin 5,7 milyar dolar tutarındaki borçları da göz önüne alındığında anlaşmanın değeri 10 milyar doları buluyor. Satın almayla birlikte Berkshire Hathaway'in ABD’nin doğalgaz dağıtımı sektöründeki payı yüzde 8'den yüzde 18'e çıkacak.

Pandemi sürecinde çekici bir fırsat görmedikleri için hamle yapmadıklarını belirten Buffett, holdinginin 137 milyar dolar nakit biriktirdiği bilgisini de paylaştı.

ATLANTİK KIYI BORU HATTI PROJESİ’NDEN VAZGEÇİLDİ

Dominion Energy, satın alma ile eş zamanlı olarak Duke Energy ile yürüteceği 600 mil uzunluğundaki Atlantik Kıyıları Boru Hattı projesini iptal ettiğini açıkladı. Ekonomik fizibilitesi soru işaretleri barındıran 8 milyar dolarlık projenin başı zaten incelemelerle dertteydi.

Atlantik Kıyısı Boru Hattı, Batı Virginia'dan Virginia'ya, Kuzey Carolina'nın doğusuna 600 mil kadar ilerlemesi planlanan bir doğalgaz boru hattıydı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler