1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Dünyanın ilk açık deniz yeşil hidrojen tesisi Fransa kıyılarında

Dünyanın ilk açık deniz yeşil hidrojen tesisi Fransa kıyılarında

Fransız şirket Lhyfe, dünyada bir ilk olan açık deniz yeşil hidrojen pilot projesini başlattı.

Dünyanın ilk açık deniz yeşil hidrojen tesisi Fransa kıyılarında

Enerji Günlüğü - Lhyfe şirketi, Fransa'da 18 aylık bir açık deniz yeşil hidrojen pilot projesi başlattığını duyurdu.

Yenilenebillir hidrojene geçiş amacıyla faaliyetler gösteren Lhyfe, dünyanın ilk açık deniz yenilenebilir yeşil hidrojen üretim göstericisini başlattı. Fransa merkezli hidrojen üreticisi, tesis için "Günde 1 MW güce eşdeğer, 400 kilograma kadar yenilenebilir yeşil hidrojen üretme kapasitesine sahip" diye konuştu.

Fransa'nın Saint-Nazaire ilindeki 18 aylık rüzgar enerjisiyle çalışan pilot projenin, Le Croisic isimli sahilin 20 kilometre açığındaki bir alana taşınmadan önce ilk 6 ay kıyıya yakın bir yerde çalışacağı bildirildi. Proje, yüzer rüzgar türbinine 1 km'den daha yakın bir mesafede kurulacak. Tesis deniz suyunu pompalamak, tuzdan arındırmak ve arıtmak için rüzgar gücünü kullanacak.

Ayrıca Fransız şirket GEPS Techno’nun geliştirdiği yüzer platforma kurulacak olan açık deniz elektrolizörünün ise otomatik olarak çalışacağı kaydedildi.

AÇIK DENİZ LHYFE İÇİN 3GW KURULU KAPASİTE VAAT EDİYOR

Elektrikle çalışan ekipman ve araçlarda hidrojen yakıt hücresi sistemlerinin geliştirilmesi konusunda faaliyet gösteren Amerikan şirket Plug Power, tesisin elektrolizörünü beslemek üzere çalıştığını bildirirken "2030-35'e kadar açık deniz, Lhyfe için yaklaşık 3 GW'lık ek bir kurulu kapasiteyi temsil edebilir" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler