1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Penta-Ocean hidrojenle çalışan fabrika kurdu

Penta-Ocean hidrojenle çalışan fabrika kurdu

Japon inşaat firması Penta-Ocean, yalnızca güneş, hidrojenle çalışan fabrika açtığını açıkladı.

Penta-Ocean hidrojenle çalışan fabrika kurdu

Enerji Günlüğü - Japon inşaat şirketi Penta-Ocean, 670 kW çatı PV sistemi ve hidrojen yakıt hücreleriyle çalışan fabrika kurdu.

Deniz işleri ve arazi ıslahı konusunda faaliyet gösteren Japon inşaat şirketi Penta-Ocean Construction Co. Ltd, 670 kW'lık bir PV sistemi ve yakıt hücreleriyle çalışan yeni bir fabrika açtığını bildirdi. Ayrıca yakıt hücresi sistemlerinin geliştirilmesine ilişkin çalışan Amerikan şirket Plug Power, FreezPak Logistics'e yakıt hücreleri, hidrojen depolama ve yakıt ikmali altyapısı sağlayacağını açıkladı.

Penta-Ocean, Japonya'nın Muroran kentindeki yeni fabrikasının inşaatını tamamladığını açıkladı. Şirket, yeni tesisin yüzde 100'ünün 670 kW'lık bir çatı üstü PV dizisi ve hidrojen yakıt hücreleri tarafından desteklendiğini söyledi. Hidrojenin, harici tedarikçiler ya da 30 kW'lık bir elektrolizör aracılığıyla sağlandığı bildirildi. Bununla birlikte tesisin esas olarak açık deniz rüzgâr çiftlikleri için geçici çelik yapılar üreteceği kaydedildi.

Plug Power, dokuz ek tesise ve yaklaşık 400 forklifte yakıt hücreleri, hidrojen depolama ve yakıt ikmali altyapısını sağlamak için FreezPak Logistics ile bir anlaşma yaptığını duyurdu. Şirket, halihazırda faaliyette olan üç site de dahil olmak üzere ABD genelinde 11 müşteri sitesini destekleyeceğini aktardı. Ayrıca, Louisiana, St. Gabriel'de günde 15 tonluk bir hidrojen tesisi inşa etmek için Olin Corp. ile işbirliği yaptı. Louisiana tesisi, Plug Power'ın New York, Tennessee, Georgia, Texas ve California'daki çeşitli planlama ve inşaat aşamalarındaki ulusal hidrojen santralleri ağına katılacağını duyurdu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler