1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Portekizli Fussion Fuel güneşten hidrojen üretecek

Portekizli Fussion Fuel güneşten hidrojen üretecek

Portekizli şirket Fusion Fuel, güneş enerjisinden hidrojen üretmek için ilk tesisin devreye alındığını duyurdu.

Portekizli Fussion Fuel güneşten hidrojen üretecek

Enerji Günlüğü - Portekizli şirket Fusion Fuel, güneş enerjisinden hidrojen üreteceğini duyurdu. Şirket ilk güneş enerjisinden hidrojen üretim tesisini devreye aldı.

Portekizli hidrojen şirketi Fusion Fuel, Portekiz'in Evora kentindeki yeşil hidrojen tesisini şebekeye bağladığını açıkladı. H2Evora isimli projede güneş enerjisi kullanılması sebebiyle, Portekiz'de devreye alınan ilk güneş enerjisinden yeşil hidrojen üretim tesisi olarak kaydedildi. Şirket, H2Evora pilot projesinde 15 adet solar hidrojen jeneratörü bulunduğunu ve bu jeneratörlerin yılda tahmini 15 ton yeşil hidrojen üreteceğini bildirdi.

TESİSE KANADA’DAN YAKIT HÜCRESİ TEDARİĞİ

Öte yandan tesiste Kanada merkezli Ballard Power tarafından tedarik edilen 200 kW yakıt hücresi modülü bulunuyor. Yeşil hidrojeni elektriğe dönüştürmek için kullanılan bu modülün, Fusion Fuel'in talebin yoğun olduğu dönemlerde şebekeye güç sağladığı ifade edildi. Portekiz elektrik şebekesine bağlı olan HEvora projesinin hidrojen arıtma, sıkıştırma ve depolama sistemlerine sahip olduğu aktarıldı.

Fusion Fuel'in Finans Müdürü Frederico Figueira de Chaves, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tesis, teknolojimizin gelecekteki yinelemelerini sunmaya devam ederken Ar-Ge ekibimiz için önemli bir kanıtlama alanı olarak da hizmet verecek" diye konuştu.

Ayrıca Fusion Fuel, Ağustos 2022 tarihinde Portekiz'in Sines kentinde 6,6 MW'lık yeşil HEVO-Industria yeşil hidrojen projesini geliştirmek üzere 10 milyon euro hibe almıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler