1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Duqm Rafinerisi 2023 sonunda faaliyete başlıyor

Duqm Rafinerisi 2023 sonunda faaliyete başlıyor

KPI CEO’su Ajmi, Umman’da bulunan Duqm Rafinerisi’nin önümüzdeki yılın sonuna doğru faaliyete başlayacağını bildirdi.

Duqm Rafinerisi 2023 sonunda faaliyete başlıyor

Enerji Günlüğü - KPI CEO’su Ajmi, Umman’daki Duqm Rafinerisi’nin 2023 yılının sonunda ticari faaliyete başlayacağını duyurdu.

Kuwait Petroleum International (KPI) CEO'su Shafi al Ajmi yaptığı açıklamada, rafineri ve petrokimya alanındaki en büyük projelerden biri olan Duqm Rafinerisi projesinin önümüzdeki yılın sonuna kadar ticari faaliyetine başlayacağını söyledi. Duqm Özel Ekonomik Bölgesi'nde (SEZD) inşa edilen 900 hektarlık projenin, Umman devletine ait OQ Group ile KPI’nin ortak girişimi olduğu aktarıldı.

KPI CEO'su, 6 milyar dolar bütçeli sahanın ana inşaatının 2016 yılında başladığını ve çalışmaların yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi. Rafinerinin 2020'nin 3. çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyordu. Ancak pandemi nedeniyle çalışmalar ertelenmişti.

RAS MARKAZ’DAN DUQM’A 80 KM HAM PETROL BORU HATTI

İnşaat aşaması, farklı konsorsiyumlar ve yükleniciler tarafından yürütülen üç ana paketten oluşuyor. Kompleksin ana bileşenlerine ek olarak, inşaat aşaması ayrıca Duqm Limanı'nda sıvı ve dökme petrol ürünleri için depolama ve ihracat tesislerini ve Ras Markaz depolama tesislerinden rafineriye 80 kilometrelik bir ham petrol boru hattı hattını da içeriyor.

GÜNDE 230 BİN VARİL HAM PETROL RAFİNESİ

Faaliyete geçtiğinde Duqm rafinerisi, günde 230.000 varil ham petrol ürünü rafine ederek ülkenin rafinaj kapasitesini artıracak. Böylece bölgedeki ve dünyadaki talep artışına hizmet etmesi ve SEZD'in yatırım cazibesine katkı sağlaması planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler