1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Umman, Duqm Rafinerisi'ni inşa edecek şirketleri seçti

Umman, Duqm Rafinerisi'ni inşa edecek şirketleri seçti

Enerji Günlüğü - Umman Sultanlığı'nın en önemli projelerden biri olan ve Kuveytli KPI ile ortaklaşa kuracağı Duqm Rafinerisi'ni inşa edecek şirketler...

Umman, Duqm Rafinerisi'ni inşa edecek şirketleri seçti

Enerji Günlüğü - Umman Sultanlığı'nın en önemli projelerden biri olan ve Kuveytli KPI ile ortaklaşa kuracağı Duqm Rafinerisi'ni inşa edecek şirketler belirlendi.

Oman Oil Company (OOC) ve Kuwait Petroleum International (KPI) ortaklığının kurmayı planladığı, yaklaşık 7 milyar ABD Dolara malolması beklenen Duqm Rafinerisi Projesine yönelik 3 adet Mühendislik, Satın Alma ve İnşaat (EPC) ihaleleri sonuçlandı. İhaleleri, Güney Kore, İspanya, İngiltere ve İtalya firmalarının yer aldığı konsorsiyumlar kazandı.

Birinci EPC ihalesini İspanyol Tecnicas Reunidas ile Güney Koreli Daewoo Engineering & Construction konsorsiyumu, ikinci EPC ihalesini İngiliz Petrofac ve Güney Koreli Samsung Engineering ortaklığı ve üçüncü EPC ihalesini de İtalyan Saipem İnternational kazandı. 

Rafineri tamamlandığında 230.000 gün/varil işleme kapasitesine sahip olacak. Rafinerinin 2021 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler