1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Düz başlı yıldız tornavida yuvalı saç vidalarına yeni standart

Düz başlı yıldız tornavida yuvalı saç vidalarına yeni standart

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı havşa(Düz) başlı yıldız tornavida yuvalı sac vidalarında uygulanan standardın kaldırılarak...

Düz başlı yıldız tornavida yuvalı saç vidalarına yeni standart

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı havşa(Düz) başlı yıldız tornavida yuvalı sac vidalarında uygulanan standardın kaldırılarak yerine TSE tarafından hazırlanan standardın getirildiğini bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ısıl işlem uygulanmış çelik sac vidaları ile ilgili tebliği bu günkü Resmi Gazete’de yayınladı.

Tebliğe göre, 25/7/2000 tarihli ve 24120 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mecburi Standard Tebliği (Tebliğ No: ÖSG-2000/90-91) ile Bakanlıkça mecburi uygulamaya konulan TS 432-5 EN ISO 7050 “Cıvatalar-Sac Cıvataları-Bölüm 5: Havşa Düz Başlı (Genel Baş Stili)Yıldız Tornavida Yuvalı” standardı mecburi uygulamadan kaldırılacaktır. Bu Standard yerine Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan TS EN ISO 7050 “Havşa(Düz) Başlı Yıldız Tornavida Yuvalı Sac Vidaları” standardı imalat ve satış safhalarında zorunlu olarak uygulanacak.

STANDARDININ KAPSAMI

Bu standard, vida dişi boyutları ST 2,2 dahil ila ST 9,5 dahil olan, havşa düz başlı yıldız tornavida yuvalı sac vidalarının karakteristiklerini kapsayacak.

TS EN ISO 7050 standardı, TSE’nin merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edilebilecek ve TSE’nin ve il temsilciliklerinin iletişim bilgilerine TSE’nin internet sayfasından ulaşılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler