1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Düz, mercimek başlı tornavida kanallı vidalara yeni standart

Düz, mercimek başlı tornavida kanallı vidalara yeni standart

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Havşa, Mercimek Başlı, (Genel Baş Stili) - Tornavida Kanallı vidalarda uygulanan mamul kalitesi...

Düz, mercimek başlı tornavida kanallı vidalara yeni standart

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Havşa, Mercimek Başlı, (Genel Baş Stili) - Tornavida Kanallı vidalarda uygulanan mamul kalitesi A standardının kaldırılarak yerine TSE tarafından hazırlanan standardın getirildiğini bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı havşa, mercimek başlı tornavida kanallı vidalara uygulanan mamul kalitesi A ile ilgili tebliği bu günkü Resmi Gazete’de yayınladı.

Tebliğe göre, 23/9/2003 tarihli ve 25238 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mecburi Standard Tebliği (Tebliğ No: ÖSG-2003/78) ile Bakanlıkça mecburi uygulamaya konulanTS 1023-6 EN ISO 2010 “Civatalar - Bölüm 6: Havşa, Mercimek Başlı, (Genel Baş Stili) - Tornavida Kanallı - Mamul Kalitesi A” standardı mecburi uygulamadan kaldırılacaktır. Bu standard yerine Türk Standardları Enstitüsü(TSE) tarafından hazırlanan TS EN ISO 2010“Havşa, Mercimek Başlı Tornavida Kanallı Vidalar - Mamul Kalitesi A” standardı imalat ve satış safhalarında zorunlu olarak uygulanacak.

STANDARDININ KAPSAMI

Bu standard, anma çapı M 1,6’dan M 10’a (dahil) kadar, mamul kalitesi A olan havşa, mercimek başlı, tornavida kanallı vidalarının özelliklerini kapsayacak. Özel durumlarda, bu standardın kapsamında bulunmayan özellikler gerekirse örneğin; ISO 261, ISO 888, ISO 898-1, ISO 965-2 ve ISO 3506-1 gibi diğer mevcut standardlardan seçilebilecek.

TS EN ISO 2010 standardı, TSE’nin merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edilebilecek ve TSE’nin ve il temsilciliklerinin iletişim bilgilerine TSE’nin internet sayfasından ulaşılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler