1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. E-MOD Başkanı Pınar: TOGG e-mobiliteyi hızlandıracak

E-MOD Başkanı Pınar: TOGG e-mobiliteyi hızlandıracak

E-mobilite Operatörleri Derneği (E-MOD) Başkanı Murat Pınar, yerli elektrikli araç TOGG’un banttan inip yollara çıkmasıyla e-mobilite alanındaki gelişmelerin hızlanacağını söyledi.

E-MOD Başkanı Pınar: TOGG e-mobiliteyi hızlandıracak

Enerji Günlüğü - Elektrikli araç şarj ağı işletmecilerinin kurduğu E-Mobilite Operatörleri Derneği E-MOD, sektördeki oyuncu sayısının artışına paralel, üye sayısını arttırıyor. E-MOD’un üye şirketleri arasında Aksa, Beefull, Eşarj, EVS, Gioev, İsomer, Kalyon Electrical Vehicle, Petrol Ofisi, Şarjon, Tora Teknik Hizmetler, Zebra Elektronik, ZES ve Wat markaları yer alıyor.

murat-pinar-enerjisa-enerji-ceo.jpgE-MOD Başkanı Murat Pınar, derneğin iklim değişikliği, hava kirliliği problemlerinin önüne geçmek ve karbon salımının azaltılmasına destek olmayı amaçladığını belirti. İklim krizi ile ülke ve şirketlerin açıkladığı karbonsuzlaşma hedeflerinin de etkisiyle elektrikli araçlara yönelik ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Pınar “Artan bu talebi karşılamak üzere e-mobilite ekosistemindeki alt yapı ve araç yatırımları büyük bir hızla devam ediyor. Bu süreçte E-mobilite Operatörleri Derneği olarak  hem sektörümüzü büyütmek hem de derneğimizin etki alanını genişletmek için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’deki elektrikli araç sektörünün durumuna da değinen Murat Pınar şunları ifade etti:

“'Elektrikli araç alanında ülkemizde yaşanan gelişmeleri büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz. Yerli ve elektrikli ilk araç TOGG’un banttan inmesiyle e-mobilitede sektöründeki gelişmelerin ivme kazanacağına inanıyorum. E-mobilite Operatöleri Derneği olarak elektrikli araç ekositeminin gelişmesi için tüm paydaşlarımızın ve tüm çalışmaların destekçisiyiz.”

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler