1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. EBRD ve GCF’den 7 ülkede sanayiye 1 milyar dolar yeşil finansman

EBRD ve GCF’den 7 ülkede sanayiye 1 milyar dolar yeşil finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Yeşil İklim Fonu (GCF), 7 gelişmekte olan ülkede sanayi sektöründeki şirketlere 1 milyar dolar yeşil finansman sağlayacak.

EBRD ve GCF’den 7 ülkede sanayiye 1 milyar dolar yeşil finansman

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Yeşil İklim Fonu (GCF), 7 gelişmekte olan ülkede sanayi sektöründeki şirketlere 1 milyar dolar yeşil finansman sağlayacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Yeşil İklim Fonu (GCF) 1,01 milyar dolar değerinde yeni program başlatıyor. Program Ermenistan, Ürdün, Kazakistan, Fas, Sırbistan, Tunus ve Özbekistan olmak üzere yedi gelişmekte olan ülkeyi kapsayacak ve enerji yoğun endüstrilerdeki emisyonların azaltılmasında bir model olarak hizmet edeccek. Program teknoloji transferini kolaylaştıracak ve iklim değişikliğini kurumsal stratejinin merkezine yerleştirecek.

Yapılan açıklamaya göre, Şirketler için yüksek etkili programla iki kuruluş arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Programın sanayi sektöründe yer alan şirketlerin düşük karbon teknolojilerine yatırımları için destek sağlaması hedefleniyor. 

Sektöre ilk defa bu ölçekte katılan GCF, Ermenistan, Ürdün, Kazakistan, Fas, Sırbistan, Tunus ve Özbekistan'ın enerji yoğun endüstriler, tarım işletmeleri ve madencilik sektöründe dönüşümsel bir değişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Programın 252,5 milyon dolarlık kısmı GCF'den 757,5 milyon dolarlık kısmı EBRD'den sağlanacak. Kalan kısım ise programın özel sektör katılımcılarından gelecek. Program ile 20 yıllık zaman diliminde 17,2 milyon ton CO2’in atmosfere salımının önlenmesi hedefleniyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler