1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. EDF İskoçya’daki nükleer santralde güvenlik sorunlarını giderdi

EDF İskoçya’daki nükleer santralde güvenlik sorunlarını giderdi

Fransız enerji şirketi EDF Energy, güvenlik sorunları nedeniyle bir yıldır üretimi durdurduğu İskoçya'daki Hunterston B Nükleer Santrali 4. reaktörde yeniden üretime başlıyor.

EDF İskoçya’daki nükleer santralde güvenlik sorunlarını giderdi

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi EDF Energy, güvenlik sorunları nedeniyle bir yıldır üretimi durdurduğu İskoçya'daki Hunterston B Nükleer Santrali 4. reaktörde yeniden üretime başlıyor.

EDF Energy, geçen yıl çatlakların bulunduğu İskoçya'daki Hunterston B Nükleer Santrali’nde bir reaktörü yeniden üretime başlatmak için onay aldı. Nükleer Düzenleme Ofisi (ONR), santralin dördüncü reaktörü için dört aylık bir üretim için onay verdi. Ancak ONR uzun vadeli durumunun "belirsiz" olduğunu ve EDF'nin bu sürenin ötesinde güvenli çalışma koşullarını kanıtlaması gerektiğini açıkladı.

Santralde bulunan dördüncü reaktör güvenlik kontrolleri için çevrimdışı kalmıştı ve bu yılın başlarında, nükleer reaktörün çekirdeğinin merkezindeki grafit tuğlalarda yaklaşık 370 ince çatlak keşfedilmişti. Bununla birlikte ONR, “güvenlik durumunun uzun ve ayrıntılı bir değerlendirmeleri” ardından EDF Energy’ye dördüncü reaktörde üretim için yeşil ışık yaktı. ONR, reaktörün işletilmesinin güvenli olduğunu ve öngörülen tüm durumlarda - önemli bir sismik olay dahil olmak üzere - güvenli bir şekilde kapatılabileceğini ve “ çekirdeğin temel güvenlik gereksinimlerini karşılayabileceğini” açıkladı.

EDF Energy, 1976’da elektrik üretmeye başlayan santralde sorunun giderilmesi için 125 milyon sterlinden fazla para harcadığını kaydetti. 

965MW toplam kapasiteye sahip Hunterston B Nükleer Santrali iki reaktörde (3. Ve 4. Reaktör) 1.7 milyon ingiliz evin elektrik ihtiyacını karşılıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler