1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İskoçya, Hunterston B NGS’nin son reaktörünü de kapattı

İskoçya, Hunterston B NGS’nin son reaktörünü de kapattı

İskoçya’daki Hunterston B Nükleer Enerji Santrali 46 yıl sonra kapandı. EDF, santralin son reaktörünün şalterini Cuma günü indirdi.

İskoçya, Hunterston B NGS’nin son reaktörünü de kapattı

Enerji Günlüğü - EDF, İskoçya’daki Hunterston B Nükleer Enerji Santrali’nde elektrik üretimini 46 yılın ardından sonlandırdı.

Fransız enerji şirketi EDF, İskoçya’nın Kuzey Ayrshire bölgesindeki Hunterston B Nükleer Enerji Santrali’nin hala çalışan son birimi olan 4 numaralı reaktörünün de 7 Ocak 2022 Cuma günü öğle saatlerinde kapatıldığını açıkladı.

Açıklamaya göre, reaktörün iç kısmında çok sayıda çatlak olan nükleer santral 46 yıllık elektrik üretiminden sonra kapanıyor. EDF Energy şirketine ait santral kapanıştan sonra üç yıllık bir yakıt boşaltma süreci yaşayacak. Bu tamamlanınca tesis, Nükleer İşletmelerin Kapatılması Kurumu'na devredilecek. 

SANTRALİN ÜLKEYE YAPTIĞI KATIKI KÜÇÜMSENEMEZ

EDF İstasyon Müdürü Paul Forrest konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hunterston B Nükleer Elektrik Santrali’nin bu ülkeye yaptığı katkı küçümsenemez. North Ayrshire bölgesindeki binlerce kişiye istikrarlı, iyi ücretli istihdam sağlamanın yanı sıra, 31 yıl boyunca neredeyse İskoçya'daki her eve yetecek kadar, 300TWh sıfır karbonlu elektrik üretti” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler