1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. EDF nükleer santral kurulumlarını hızlandıracak

EDF nükleer santral kurulumlarını hızlandıracak

Fransız enerji şirketi EDF, 2021 ortasına kadar hazırlık çalışmalarını kısaltacak EPR nükleer reaktörünün yeni ve yapımı daha ucuz bir versiyonunu açıklamayı hedefliyor.

EDF nükleer santral kurulumlarını hızlandıracak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi EDF, 2021 ortasına kadar hazırlık çalışmalarını kısaltacak EPR nükleer reaktörünün yeni ve yapımı daha ucuz bir versiyonunu açıklamayı hedefliyor.

Hisselerinin yarısından fazlası Fransız devletine ait olan enerji şirketi EDF bir açıklama yaparak, 2021 ortasına kadar EPR nükleer reaktörünün yeni ve yapımı daha ucuz bir versiyonunu geliştireceğini bildirdi. Grup, geçen yıl yapılan bir hükümet denetiminin bazı sahalarda planlama eksikliklerini ve zayıf koordinasyonu vurgulamasının ardından, büyük projeleri için yeni gözetim önlemleri getirmeyi de planladığını söyledi.

Açıklamada, geliştirilecek olan yeni nesil EPR reaktörlerinin, gerekli hazırlık çalışmalarının azaltılmasını sağlayacağı belirtildi. 

EDF, Fransa'daki Flamanville 3 nükleer projesi de dahil olmak üzere bazı tesislerin inşasında, programın on yıldan fazla gerisinde kalan maliyetli gecikmeler yaşadı. Fransız hükümeti şirkete sicilini iyileştirmeye çağrısında bulunmuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler