1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Edirne’de 100 MW’lık depolamalı rüzgar santrali kurulacak 

Edirne’de 100 MW’lık depolamalı rüzgar santrali kurulacak 

Hidiv Elektrik, yaklaşık 4 milyar 283 milyon TL yatırımla Edirne’de 100 MW kurulu gücünde Badem Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek. 

Edirne’de 100 MW’lık depolamalı rüzgar santrali kurulacak 

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Meriç ve Uzunköprü ilçeleri sınırları içinde 100 MW kurulu gücünde Badem Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 100 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Hidiv Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. tarafından Edirne İli, Meriç ve Uzunköprü ilçelerine bağlı Çalıköy, Kurdu, Karahamza, Yakupbey, Karayayla, Demirtaş, Eskiköy ve Kiremitçisalih Köyleri sınırları içinde 100 MW kurulu gücünde Badem Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 100 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 4 milyar 283 milyon TL değerindeki proje kapsamında 5 bin hektara yakın alanda kurulacak olan santralde 30 adet rüzgar türbini kullanılacak. 

Santralde yılda 400 milyon kWh elektrik üretimi yapılması planlanıyor. Üretilecek olan enerji RES santral sahası içerisinde 1,32 hektarlık alanda kurulacak olan 100 MWh kapasiteli lityum-iyon teknolojili Elektrik Depolama Tesisinde depolanacak.

Şirketin Kırklareli'de de 140 MW'lık depolamalı RES kurma planı bulunuyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler