1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Hidiv Elektrik, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

Hidiv Elektrik, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

Hidiv Elektrik, 6 milyar 168 milyon TL yatırımla Kırklareli’de 140 MW kurulu gücünde İğde Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Hidiv Elektrik, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Kırklareli’nin Kofçaz ilçesi sınırları içinde 140 MW kurulu gücünde İğde Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 140 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Hidiv Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. tarafından Kırklareli İli, Kofçaz İlçesi, Terzidere, Ahmetler, Kocayazı, Tatlıpınar ve Topçular Köyleri mevkiinde 140 MW kurulu gücünde İğde Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 140 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

6 milyar 168 milyon TL değerindeki proje kapsamında 7 bin hektarlık alanda kurulacak olan santralde 47 adet rüzgar türbini kullanılacak. Santralde yılda 560 milyon kWh elektrik üretimi yapılması planlanıyor. Üretilecek olan enerji RES santral sahası içerisinde 23,46 hektarlık alanda kurulacak olan 140 MWh kapasiteli lityum-iyon teknolojili Elektrik Depolama Tesisinde depolanacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler