1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Edirne’de 120 MW’lık depolamalı RES kurulacak

Edirne’de 120 MW’lık depolamalı RES kurulacak

Enerjisa Üretim, 3 milyar 239 milyon TL yatırımla Edirne’de 120 MW kurulu gücünde İzmit Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali kurup işletecek.

Edirne’de 120 MW’lık depolamalı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Uzunköprü ve İpsala ilçe sınırları içinde 120 MW kurulu gücünde İzmit Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 120 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

Enerjisa Üretim şirketlerinden Enerjisa Elektrik Toptan Satış A.Ş. tarafından Edirne İli, Uzunköprü ve İpsala İlçeleri, İbriktepe, Tevfikiye, Karaağaç, Hacı, Altınyazı, Türkobası ve Karapınar Köyleri mevkiinde 120 MW kurulu gücünde İzmit Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 120 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 3 milyar 239 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde her biri 4 MW olmak üzere toplam 30 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca kurulacak olan elektrik depolama tesisinde de lityum-iyon batarya teknolojisi kullanılacak. 

Santralde yılda 480 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan elektrik enerjisi öncelikli olarak lisans alanı içerisinde yer alacak santral binasında (şalt merkezinde) depolanmasının ardından şebekeye bağlantı yapılarak aktarılacak. Sisteme bağlantı noktası Uzunköprü Havza TM (gerilim seviyesi 154 kV) olarak belirlendi. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler