1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Efeler JES’in kapasite artışına 350 milyon dolar finansman

Efeler JES’in kapasite artışına 350 milyon dolar finansman

Güriş Holding'in Aydın Germencik’te bulunan Efeler JES’in kapasitesini 100 MW arttıracak 3 yeni tesis kurulumu için altı kurum 350 milyon dolar finansman sağlayacak.

Efeler JES’in kapasite artışına 350 milyon dolar finansman

Enerji Günlüğü - Güriş Holding'in Aydın Germencik’te bulunan Efeler JES’in kapasitesini 100 MW arttıracak 3 yeni tesis kurulumu için altı kurum 350 milyon dolar finansman sağlayacak.

Aralarında üç kalkınma bankasının da olduğu altı kurum, Güriş Holding’in jeotermal yan kuruluşu Gürmat Elektrik Üretim A.Ş.’ye Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali olan Efeler JES’e 100 MW kapasite ilavesi için 350 milyon ABD doları tutarında finansman paketi sağlayacak.

Aralarında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) yanı sıra Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) Efeler JES'in 3 yeni ünite ilave projesi için 350 milyon dolarlık finansman paketine katkı verecekler. Bu yatırım için Gürmak Elektrik, AIIB'dan 100 milyon dolar, EBRD''den 60 milyon dolar ve BSTDB'den 20 milyon dolar alacak. İş Bankası proje için 90 milyon dolar, TSKB 50 milyon dolar ve ICBC Türkiye 30 milyon dolar kredi verecek. 

Yatırımlar gelecek yıl tamamlandığında santralin 8'e ulaşacak tesislerinde toplam enerji üretim kapasitesi 260 MW'ye ulaşacak. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler