1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ege’de 50 MW’lık Kirazlı RES kurulacak

Ege’de 50 MW’lık Kirazlı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Nazilli ilçesi ile İzmir’in Kiraz ve Beydağ ilçeleri sınırları içinde 50 MW kapasiteli Kirazlı Rüzgar Enerjisi Santrali...

Ege’de 50 MW’lık Kirazlı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Nazilli ilçesi ile İzmir’in Kiraz ve Beydağ ilçeleri sınırları içinde 50 MW kapasiteli Kirazlı Rüzgar Enerjisi Santrali kurulacak. 

Kiraz Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Aydın İli, Nazilli İlçesi ile İzmir İli, Kiraz ve Beydağ İlçeleri sınırları içerisinde rüzgardan elektrik enerjisi üretmek amacıyla toplam 50,4 MWm/50 MWe kurulu gücünde Kirazlı RES projesinin kurulup işletilmesi planlanıyor.

126.000.000 TL bedelli proje kapsamında 14 adet 3.57 MW’lık rüzgar türbini kurulumu yapılacak. Aydın İlinde 5 adet türbin, İzmir İlinde ise 9 adet türbin ve Şalt Merkezi yer alacak. Proje ilk olarak 20 adet rüzgar türbini kurulumu şeklinde planlanıp ÇED Gerekli Değildir kararı almıştı. 

Santralden yılda 188.000.000 kWh elektrik üretilecek ve elde edilecek elektrik, enerji nakil hattı ile tek hat şemasına uygun olarak Nazilli TM Yüksek Gerilim bağlantı noktasına iletililecek.

Projenin inşaat aşaması kapsamında 50 kişi, işletme aşamasında ise 12 kişinin çalıştırılması planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler