1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Egesa, Batman’da depolamalı GES kuracak

Egesa, Batman’da depolamalı GES kuracak

Egesa Enerji, Batman’da 436 milyon TL yatırımla 40 MW kurulu gücünde Batman-1 ve Batman-2 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Egesa, Batman’da depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Batman’ın Merkez ilçesi sınırları içinde toplam 40 MW kurulu gücünde Batman-1 GES Alanı ve Batman-2 GES kurulacak. Ayrıca 40 MWh kapasiteli iki depolama ünitesi de kurulacak.

Batman İli, Merkez ilçesi sınırları içerisinde Egesa Elektrik İnşaat Enerji Üretim AŞ tarafından toplam 40 MW kurulu gücünde Batman-1 ve Batman-2 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri ise 436 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Batman-1 GES ve Batman-2 GES olmak üzere 2 adet GES alanı bulunuyor. Her bir GES alanı içerisinde 1 adet depolama ünitesi ve 1 adet şalt merkezi kurulacak. Batman-1 GES Alanı ve Batman-2 GES Alanı’nın her biri içerisinde tek kristalli yapıda toplamda 80 bin adet güneş paneli ve 200 adet evirici (inverter) bulunacak. 

Güneş panelleri düz zemine optimum açıda sabitlenecek olup her bir GES Alanı içerisinde 20 MWe kurulu güç olmak üzere toplamda 40 MWe ile yılda 80 milyon kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Üretilecek olan elektrik enerjisi Batman-1 TM’nin OG Barası’na bağlanacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler