1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mardin’de 40 MW’lık depolamalı GES kurulacak 

Mardin’de 40 MW’lık depolamalı GES kurulacak 

Egesa Enerji, Mardin’de 408 milyon TL yatırımla 40 MW kurulu gücünde Artuklu-1 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek. 

Mardin’de 40 MW’lık depolamalı GES kurulacak 

Enerji Günlüğü - Mardin’in Artuklu ilçesi sınırları içinde toplam 40 MW kurulu gücünde Artuklu-1 GES kurulacak. Ayrıca 40 MWh kapasiteli depolama ünitesi de kurulacak.

Mardin İli, Artuklu ilçesi sınırları içerisinde Egesa Elektrik İnşaat Enerji Üretim AŞ tarafından toplam 40 MW kurulu gücünde Artuklu-1 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri ise 408 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde tek kristalli yapıda 73 bin 396 adet güneş paneli ve 200 adet evirici (inverter) bulunacak. Kurulacak elektrik depolama ünitesinin kapasitesi 40 MWh olacak. Depolama ünitesinde Liityum-İyon bataryalar kullanılarak elektrik depolaması yapılacak. Üretilen enerjinin bataryalarda depolanmasına ve daha sonra istenilen tarih ve saatte şebekeye satışına izin veren bu sistem sayesinde güneş enerjisi santrallerinde düzenli enerji sağlanabilecek.

Güneş santralinde yılda 80 milyon kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi Mardin-2 TM’nin OG Barasına bağlanarak ulusal şebekeye aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler