1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elder, ‘Eğitim Merkezi’ için kolları sıvadı

Elder, ‘Eğitim Merkezi’ için kolları sıvadı

Dağıtım sektörü paydaşlarına hizmet verecek “Eğitim Merkezi” projesi hayata geçiyor

Elder, ‘Eğitim Merkezi’ için kolları sıvadı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen; “Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı-(IQVET-III)” çerçevesinde başlatılan “Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirime Merkezi Kurulması Projesi” hayata geçiyor. 9 Ağustos Salı günü Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda projenin paydaşları bir araya gelerek bundan sonraki süreçte atılacak adımları konuştu.

Açılış konuşmalarını Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Genel Sekreteri Özge Özden,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği, Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Ömer Erdem gerçekleştirdi. 

SEKTÖRE YÖNELİK EĞİTİMLER VERİLECEK

Toplantının açılışında konuşan Elder Genel Sekreteri Özge Özden, “Mesleki eğitim ve öğretim alanında görev yapan öğretmenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin artırılması, sektörün ihtiyaçlarının karşılanması açısından elzem. Bu anlamda, eğitici ile eğitilen dengesinin sağlanması, sahada ihtiyaç duyulan ara elemanların, eğitim ve öğretim tanımlarına uygun eşgüdüm ile yürütülmesi ve bu işin sürdürülebilir olması, projemizin önemli bileşeni olacak. Böylece mesleki eğitim ve öğretim öğretmenlerine teorik ve işbaşı eğitimler verilecek. Çevrimiçi öğrenme platformu ile de eğitimlerin sürekliliği sağlanacak” dedi.

PROJENİN HEDEFİ

Elektrik-elektronik teknolojileri alanında mesleki eğitimin kalitesinin artırılmasını amaçlayan proje ile elektrik-elektronik teknolojileri alanlarında sosyal ve ekonomik kalkınmayı destekleyen, istihdama hazırlayan, esnek, şeffaf, yenilikçi ve kaliteye dayalı bir eğitim sisteminin kurulmasının sağlanması hedefleniyor. Özel sektör temsilcileri ile eğitim kurumlarında çalışan öğretmenleri bir araya getirecek proje ile elektrik - elektronik teknolojileri alanında görev yapmakta olan 200 öğretmene teorik, uygulamalı, işbaşı eğitimleri verilmesi, bu eğitimler ile birlikte öğretmenlerin bilgi, beceri ve deneyimlerinin artırılması sağlanacak. 

PİYASA BEKLENTİLERİNE UYGUN EĞİTİM

Projenin odak noktasını ise mesleki eğitim ve öğretim öğretmenlerine piyasa beklentilerine göre şekillenen modern, güncel bir eğitim vermek ve bu eğitimi bir Öğretim Eğitimi  Mükemmeliyet Merkezi kurarak kurumsallaştırmak oluşturuyor. Bu çerçevede sektördeki aktörlere hizmet vermek üzere Elder tarafından bir eğitim merkezi kurulacak. 

47,3 milyon aboneye hizmet sunan 21 elektrik dağıtım şirketinin tamamını temsil eden Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Elder, ülke genelinde elektrik dağıtım faaliyeti ile iştigal eden elektrik dağıtım şirketlerinin üye olduğu çatı örgüt olarak faaliyetini sürdürüyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler