1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elder eğitim merkezi kuracak

Elder eğitim merkezi kuracak

Elder, elektrik dağıtım sektörüyle ilgili hizmet verecek Eğitim Merkezi Projesini hayata geçirecek. Projenin hissedarları konuyu değerlendirmek için Ankara’da bir araya geldi.

Elder eğitim merkezi kuracak

Enerji Günlüğü - Elder, elektrik dağıtım sektörü paydaşlarına hizmet vermek üzere başlatılan Eğitim Merkezi Projesini faaliyete geçirecek. Projeyi değerlendirmek üzere hissedarlar Ankara’da toplantı yaptı.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder), Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi Kurulması Projesi’nin ilk adımlarının atıldığını duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı kapsamında başlatılan projenin paydaşları sürecin değerlendirilmesi için 09 Ağustos Salı günü Ankara’da buluştu.

Toplantıda açılış konuşmasını Elder Genel Sekreteri Özge Özden yaptı. Toplantının devamında ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği, Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Ömer Erdem konuşma yaptı.

“MESLEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM MERKEZİ OLACAK”

Dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak işgücü piyasasının sürekli değiştiğini ve bu bağlamda, mesleki eğitim ve öğretim alanında görev yapan öğretmenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin artırılmasının, söz konusu sektörlerin ihtiyaçlarının karşılanması açısından önemli olduğunu vurgulayan Özge Özden, “Bu anlamda, eğitici ile eğitilen dengesinin sağlanması, sahada ihtiyaç duyulan ara elemanların, eğitim ve öğretim tanımlarına uygun eşgüdüm ile yürütülmesi ve bu işin sürdürülebilir olması, projemizin önemli bileşeni olacak” dedi.

EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ NEYİ HEDEFLİYOR?

Elder, projenin elektrik-elektronik teknolojileri alanında mesleki eğitim kalitesinin artırılmasını amaçladığını bildirdi. Proje elektrik-elektronik teknolojileri alanlarında sosyal ve ekonomik kalkınmayı destekleyen, istihdama hazırlayan bir eğitim sisteminin kurulmasını destekliyor.

Özel sektör temsilcileri ile eğitim kurumlarında çalışan öğretmenleri bir araya getirme maksadıyla işe başlayan Eğitim Merkezi Projesinin, elektrik-elektronik teknolojileri alanında görev yapmakta olan 200 öğretmene teorik, uygulamalı, işbaşı eğitimleri verilmesini hedeflendiği bildirildi. Verilen eğitimin ise kurulacak Öğretim Eğitimi Mükemmeliyet Merkezi ile kurumsallaştırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler