1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Elektrikli araçlar ucuzlayacak

Elektrikli araçlar ucuzlayacak

Enerji Günlüğü - Pil teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin devam edeceği ve böylece elektrikli araçların maliyetlerinin diğer araçlarınkine yaklaşacağı...

Elektrikli araçlar ucuzlayacak

Enerji Günlüğü - Pil teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin devam edeceği ve böylece elektrikli araçların maliyetlerinin diğer araçlarınkine yaklaşacağı belirtildi.

McKinsey & Company tarafından yayınlanan rapora göre, pil teknolojilerinde düşen maliyetler önümüzdeki yıllarda da hız kaybetmeden devam edecek ve bir elektrikli aracın maliyeti diğer araçların maliyetlerine yaklaşacak.

TESLA'NIN GELİŞTİRDİĞİ PİLLERLE MALİYET YÜZDE 77 AZALDI

Raporda, elektrikli araç teknolojisinde öncü Tesla’nın Model S aracında kullanılan 75kWh ile 100kWh aralığındaki ortalama pilin maliyetinin 2010 yılında kWh başındaki ortalama 1,000 ABD dolarından 227 dolara kadar düştüğü hatırlatıldı. Bu da son altı yıl içinde yüzde 77 oranında bir maliyet düşüşü anlamına geliyor.

Raporda ayrıca ABD ve Avrupa'da potansiyel alıcılar arasında yapılan anketlere göre elektrikli araç alımının önündeki en önemli engellerin başında yüzde 25 oranla araç fiyatlarının yüksek olması geliyor. Diğer engeller ise yüzde 24 ile elektrikli araçların menzil sorunu ve yüzde 18 ile şarj imkanları olarak belirtiliyor. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler