1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli traktörler yılsonunda tarlada

Elektrikli traktörler yılsonunda tarlada

Bakan Pakdemirli elektrikli traktörleri Kasım ayında TİGEM arazilerinde deneyeceklerini söyledi. 

Elektrikli traktörler yılsonunda tarlada

Enerji Günlüğü - Bakan Pakdemirli elektrikli traktörleri Kasım ayında TİGEM arazilerinde deneyeceklerini söyledi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, elektrikli traktörlerin farklı modellerini Ekim veya Kasım ayı gibi Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait tarlalarda kullanmaya başlayacaklarını söyledi. 

Tarım Dünyası sitesinden Ali Ekber Yıldırım’a verdiği röportajda elektrikli traktör projesinden bahseden Bakan Pakdemirli, üreticilerin yakından görmesini sağlama amacıyla, ilk etapta her ile birkaç elektrikli traktör göndermeyi hedeflediklerini kaydetti ve şunları ekledi, “İnşallah Ekim- Kasım gibi biz de teslim alırsak TİGEM’de kullanılmaya başlanacak. Bunları saha da daha fazla kullanma imkanımız da olacak. Benim amacım en azından her ile bir kaç tane göndermek.Burada da üreticilerimizin görmesini sağlamak. Çünkü bizim üreticimiz eliyle dokunursa, ondan sonra üstüne biner test ederse bu konuda yatırım yapmaktan çekinmez.”

YÜZDE 15 PAHALI, YÜZDE 80 TASARRUFLU 

Ali Ekber Yıldırım’ın elektrikli traktör fiyatları hakkındaki sorusunu yanıtlayan Bakan Pakdemirli, fiyatların patlar motorlu traktörlere göre bir nebze yüksek olacağını ancak patlar motorlu traktörlerin fiyatlarından çok farklı olmayacağını belirtti. Bakan Pakdemirli şöyle konuştu, “Özellikle günlük işletme maliyetlerini hesaba kattığınızda son derece avantajlı. Çiftçiye fayda sağlayan bir makina olacak. İnşallah iyi bir noktaya gelecek. Şöyle söyleyeyim prototipini çalıştığımız ürün, patları ile elektriklisi arasında bir yüzde 15 fark vardı o günlerde. En azından TİGEM’in pazarlığında. Bizim aleyhimize değişmedi diye düşünüyorum bu fiyatlar. Küçük traktörlerde de nasıl bir fark çıkacak bilmiyorum ama traktör büyüdükçe elektrikli ile patlar motorlu traktör arasındaki fiyat farkı azalıyor. Küçüldükçe biraz pahalı olabilir. Şimdi küçük bir 65 beygirlik model de çalışıyorlar. Onun fiyatı ne çıkacak bilmiyorum. Bizim prototip 105 beygirlikti. Ama orta boylularda bir yüzde 15’lik yatırım maliyetinde bir fark var. Ama yakıtta yüzde 80-90’a varan bir avantaj var. Günü 200-250 liralık mazotla geçmek yerine 20 liralık bir şarjla geçmek mümkün görünüyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler