1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Elektrikli ve hibrit araçlar Yenikapı’da voltaj yükseltecek

Elektrikli ve hibrit araçlar Yenikapı’da voltaj yükseltecek

Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası, 9 - 10 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek.

Elektrikli ve hibrit araçlar Yenikapı’da voltaj yükseltecek

Enerji Günlüğü - Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası bu yıl, İstanbul Yenikapı’da 9 - 10 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenecek. 

İlk kez 2019 yılında düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası, 9-10 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Yenikapı’da dördüncü kez düzenlenecek. Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneğinin (TEHAD) desteğiyle, Electric Hybrid Cars Dergisi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, otomobil ve teknoloji meraklıları iki gün boyunca, elektrikli araçları pist üzerinde deneme şansı bulacak. 

“DUYMAK YETMEZ DENEMEK GEREK”

Tüketici deneyimine odaklanan sürüş etkinliği, halka açık ve ücretsiz olacak. Katılım için kayıtlar, etkinlik günü alandaki kayıt masalarından veya elektriklisurushaftasi.com adresli web sitesi üzerinden yapılacak. “Duymak Yetmez, Denemek Gerek” sloganıyla yola çıkan etkinlik kapsamında, TEHAD öncülüğünde 9 Eylül Dünya Elektrikli Araçlar Günü de kutlanacak.

tehad-surus-haftasi-elektrikli.jpg

 

Etkinlik, tüketicilerin elektrikli araçları deneyimlemesi ve daha yakından inceleyerek bilinçlenmesi amacını taşıyor. Etkinliğe geçen yıl 24 otomobil markası, 32 elektrikli ve hibrit modeliyle katılmıştı. 2023 yılında da, pazara sunulan modellerden henüz Türkiye’de yollara çıkmayan modellere kadar, birçok elektrikli ve hibrit araç pistte boy gösterecek. 

Aynı zamanda, üniversitelerin ve girişimcilerin katılımıyla yerli projeler de katılımcıların beğenisine sunulacak. Bununla birlikte ziyaretçiler, drone yarışları, otonom araç parkuru, elektrikli karavan çalışmaları, elektrikli deniz araçları ve solar destekli şarj üniteleri gibi birçok farklı çalışma ve ürünü yakından izleme şansına sahip olacak. 

Bunun yanında tüketiciler sektör profesyonellerinden; elektrikli araçlar, otonom sürüş, hibrit motorlar, şarj istasyonları, batarya teknolojileri ve güneş panelleri gibi birçok farklı konu hakkında bilgiler de alabilecekler.

“ELEKTROMOBİLİTEDE FARKINDALIĞI ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Her yıl dünya çapında elektrikli araçlar günü olarak kutlanan 9 Eylül tarihi, ülkemizde de TEHAD tarafından kutlanıyor. TEHAD Başkanı Berkan Bayram, “Otomotiv ve mikromobilite sektörü hızlı bir şekilde elektrifikasyon sürecinden geçiyor. Biz de bu yönde farkındalığı artırmak için her yıl elektrikli araçlar gününü özel bir etkinlikle kutluyoruz. Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası’nın önceki 3 etkinliğinde 10 bine yakın katılımcı ile bu alandaki farkındalığın artırılması için önemli bir katkı sağladık”. 

YENİ MEKANDA DAHA FAZLA SÜRÜŞ HEDEFLENİYOR

Elektrikli araç meraklılarının ilk 3 etkinlikten tatmin olarak ayrıldığını kaydeden Berkan Bayram, “Etkinliğimizden mutlu ayrılan ziyaretçiler, elektrikli ve hibrit araçlar ile içerisinde bulunduğu geniş ekosisteme çok daha aşina oldu. Geçtiğimiz yıl ziyaretçiler pistte bulunan 32 elektrikli ve hibrit otomobil modeliyle toplamda 6 bin tur attı. Bu sene ise yeni lokasyonda bu rakamı çok daha yukarılara çekmeyi ve heyecanı yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler