1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Elektrikli araç sürücüleri İstanbul’da buluşuyor

Elektrikli araç sürücüleri İstanbul’da buluşuyor

TEHAD ve ElectricHybridCars Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası etkinliği, bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek.

Elektrikli araç sürücüleri İstanbul’da buluşuyor

Enerji Günlüğü - TEHAD ve ElectricHybridCars Dergisi’nin ortak faaliyeti olan Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası etkinliğinin bu yıl 3.’sü düzenlenecek. Etkinlik İstanbul’da gerçekleşecek.

Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği (TEHAD) ve ElectricHyrbidCars Dergisi ortaklığında üçüncüsü düzenlenecek olan Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası etkinliği bu yıl İstanbul’da yapılacak. Etkinlikte, elektrikli ve hibrit araç modellerinin tanıtımı da yapılacak.

Etkinlikte, üniversitelerin ve girişimcilerin projeleri katılımcılarla paylaşılacak. Ayrıca etkinlik kapsamında, katılımcıların elektrikli araçları ücretsiz olarak pist üzerinde kullanabileceği bildirildi.

ETKİNLİK TARİHİ 10-11 EYLÜL

İlk kez 2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ‘National Plug-in Day’ adıyla ortaya çıkanElektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası etkinlikleri, Türkiye’de ilk kez 2019 yılında düzenlendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan etkinlik 10-11 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek.

HEDEF ELEKTRİKLİ MOBİLİTEYE YÖNELİK FARKINDALIĞI ARTIRMAK

9 Eylül Dünya Elektrikli Araçlar Günü’nün önemini hatırlatan TEHAD Başkanı Berkan Bayram, sektörün elektrikli mobiliteye doğru evrildiğini söyledi. Bayram, “Biz de bu yönde olan farkındalığı artırmak için her yıl elektrikli araçlar gününü özel bir etkinlikle kutluyoruz. Bu yıl üçüncü kez düzenleyeceğimiz Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın ilk iki etkinliğinde 5 binin üzerinde katılımcı ile bu farkındalığı yarattık. Geçtiğimiz yıl ziyaretçiler pistte bulunan 23 elektrikli ve hibrit otomobil modeliyle toplamda 4 bin 200 tur attı. Bu sene ise bu rakamı çok daha yukarılara çekmeyi ve heyecanı yükseltmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler