1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte serbest tüketici limiti 1200 kWh’a düştü

Elektrikte serbest tüketici limiti 1200 kWh’a düştü

EPDK, elektriğini istediği tedarikçiden alma hakkı tanıyan serbest tüketici statüsüne sahip olmak için gereken yıllık asgari elektrik tüketim miktarını 1200 kilovatsaate (kWh) düşürdü. 

Elektrikte serbest tüketici limiti 1200 kWh’a düştü

Enerji Günlüğü - EPDK, elektriğini istediği tedarikçiden alma hakkı tanıyan serbest tüketici statüsüne sahip olmak için gereken yıllık asgari elektrik tüketim miktarını 1200 kilovatsaate (kWh) düşürdü. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik piyasasında serbest tüketici limiti olarak kullanılan yıllık tüketim miktarını güncelledi. 9814 sayılı Kurul kararına göre, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren elektriğini istediği satıcıdan alabilme hakkına sahip olmak için son bir yılda en az 1200 kWh elektrik tüketmiş olmak gerekiyor. 2020 yılında bu miktar 1400 kWh olarak uygulanmıştı.  

FATURASI 75 LİRA VE ÜZERİNDE OLANLAR SERBEST TÜKETİCİ OLABİLECEK

Limitlerin düşürülmesiyle birlikte elektrik faturası 75,11 lira veya üzerinde olan aboneler serbest tüketici olarak elektrik tedarikçisini seçebilecek ve elektriğini ikili anlaşma yoluyla alabilecek.  Ayrıca yeni belirlenen limitle, Türkiye'de 2,7 milyon abone daha serbest tüketici olabilecek ve toplam serbest tüketici sayısı 23,5 milyona çıkacak. Türkiye'de, yaklaşık 45 milyon elektrik abonesi bulunuyor. 

Son bir yılda belirlenen asgari tüketim miktarını tüketen serbest tüketiciler, daha uygun fiyatlar bulmaları halinde, bulundukları dağıtım bölgesindeki görevli elektrik tedarik şirketi dışındaki bir şirketten de elektrik satın alabiliyorlar. Serbest tüketici olmayan aboneler ise elektriği, bulundukları dağıtım bölgesinin görevli tedarik şirketinden, EPDK’nın belirlediği elektrik tarifeleri üzerinden satın alıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler