1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Elin Enerji, yurt dışında ilk fabrikasını kurdu

Elin Enerji, yurt dışında ilk fabrikasını kurdu

Türkiye güneş enerjisi sektörü şirketlerinden Elin Enerji, ABD’de kurduğu 1000 MW kapasiteli fabrika ile yurt dışında güneş paneli üreten ilk Türk şirket oldu.

Elin Enerji, yurt dışında ilk fabrikasını kurdu

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi sektöründe uçtan uca çözümler sunan 9 şirketi çatısı altında toplayan Elin Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Arda Yalı, yaptığı açıklamada yurt dışında güneş paneli üreten ilk Türk firma olduklarını kaydetti. 

Yalı, “Türkiye'nin güneş enerjisi sektöründeki lider firması olarak, gururla duyuruyoruz ki artık dünya çapında da adımızı duyuruyoruz! Yurt dışında ilk güneş paneli fabrikamızı kurarak, Türk mühendisliği ve üretiminin gücünü uluslararası alana taşıyoruz. Yeni fabrikamızı Teksas'da açarak, yenilenebilir enerji sektöründe Türkiye'nin markası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu adımı atarken aldığımız destek ve teşviklerle Türk mühendislik ve üretim yeteneklerinin gücünü bir kez daha kanıtlıyoruz” duyurusunda bulundu.

Genel Müdür Yardımcısı Kemal Ertuğran, Ekim ayında Enerji Günlüğü’ne özel açıklamalarda bulunmuş ve 2023 yılı sonu itibariyle ABD’de kurdukları 1000 MW kapasiteli fabrikanın tamamlanmış olacağını kaydetmişti. Ertuğran, “Şu anda mekanik montajlar devam ediyor. Fabrikamız 2024 Ocak ayı ile birlikte “Sirius PV USA” markasıyla kendi ürünlerini teslim etmeye başlayacak” demişti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler