1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Emir Grup Tokat’ta kömür üretimine devam edecek

Emir Grup Tokat’ta kömür üretimine devam edecek

Enerji Günlüğü - Emir Grup, daha önce kömür üretimi yaptığı ancak ruhsat düşmesi nedeniyle yeniden ruhsat aldığı Tokat’taki sahada yılda toplam...

Emir Grup Tokat’ta kömür üretimine devam edecek

Enerji Günlüğü - Emir Grup, daha önce kömür üretimi yaptığı ancak ruhsat düşmesi nedeniyle yeniden ruhsat aldığı Tokat’taki sahada yılda toplam 250 bin ton kömür üretecek.

Emir Grup Nak. Mad. Turizm Otomotiv İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Tarafından Tokat ili Zile ilçesi Karacaören köyü sınırları içinde 201600350 arama ruhsat nolu dördüncü grup saha içinde Kömür Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi kurulması planlanıyor. Tesiste yılda toplam 250 bin ton kömür üretilmesi planlanıyor.

Yaklaşık yarım milyon lira yatırımla gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında 147,39 hektarlık sahada başlamış olan üretim çalışmaları ruhsatın düşmesi sonucu durdurulup ihale ile yeniden sahanın ruhsatı alındıktan sonra yeniden devam edecek. Sahadan çıkarılacak olan kömür açık ocak işletmeciliği yöntemi ile işletilecek. Ardından Kırma-Eleme tesisine gönderilecek olan kömür çeşitli büyüklüklerde ebatlandırılarak stok alanında depolanacak ve oradan da piyasanın talebine göre satışa sunulacak. 

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler