1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO: Deprem bölgesi için hazırlıklara başladık

EMO: Deprem bölgesi için hazırlıklara başladık

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), mesleki bilgi, birikim ve deneyimlerini depremzedelerin hizmetine sunmak için gerekli hazırlıklara başladı.

EMO: Deprem bölgesi için hazırlıklara başladık

Enerji Günlüğü - EMO'nun, deprem bölgesinin yeniden elektrifikasyonu, çadır/konteyner kentlere güvenli biçimde elektrik verilebilmesi gibi çalışmalarda sorumluluk alma ve işbirliği talebi, AFAD tarafından olumlu karşılandı. 

8 Şubat 2023 tarihinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı`na (AFAD) birer yazıyla başvurarak, 14 Şubesi ve 110 Temsilciliğiyle birlikte tüm afet yönetim ve iyileştirme çalışmalarında sorumluluk almaya ve işbirliğine hazır olduğunu bildiren ve 9 Şubat 2023 tarihinde AFAD`ı ziyaret ederek yardım talebini sözlü olarak da ileten Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) olumlu sonuç aldı. 

EMO tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AFAD Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin "yardımımıza ihtiyaç olmadığı" gerekçesiyle talebimizi "sözlü" reddetmeleri üzerine, bu reddin yazılı olarak verilmesi ve yeniden gözden geçirilmesi istenmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından AFAD Başkanı Yunus Sezer ile EMO Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, 9 Şubat 2023 tarihinde bir görüşme gerçekleştirmiş, bu görüşmede Sayın Sezer yazımızın kendisine yeni ulaştığını ifade etmiş ve işbirliği talebimizi olumlu bulduklarını belirtmiştir. Yunus Sezer, arama-kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra ilgili birimlerin bizimle iletişime geçeceğini ifade etmiştir. Odamız çalışmalarını başlatmış olup, resmi olur yazısını da beklemektedir. 

EMO olarak önümüzdeki süreçte mesleki bilgi, birikim ve deneyimlerimizi depremzede yurttaşlarımızın hizmetine sunmak için tüm örgütümüzle birlikte hazırlık yaptığımızı, kamuoyunun bilgisine sunarız.”

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler