1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO deprem çalışmalarında yer almak için başvurdu

EMO deprem çalışmalarında yer almak için başvurdu

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 70 bini aşkın üyesi ve teknik birikimleriyle, deprem bölgesine gerekli desteği sağlamak için Çevre Bakanlığı ile AFAD`a başvurdu.

EMO deprem çalışmalarında yer almak için başvurdu

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), deprem bölgesinde tüm afet yönetim ve iyileştirme çalışmalarında sorumluluk almaya hazır ve kararlı olduğunu bildirdi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD`a başvurarak, başta deprem bölgesinin yeniden elektrifikasyonu, çadır/konteyner kentlere elektrik verilmesi amacıyla malzeme temini, projelendirme ve uygulama olmak üzere tüm afet yönetim ve iyileştirme çalışmalarında sorumluluk almaya hazır olduğunu bildirdi. 

EMO, ihtiyaç duyulan bölgelerin, kadroların ve hizmetlerin kendilerine iletilmesi halinde, 70 bini aşkın üyesi ve teknik birikimleriyle, gerekli desteği sağlamak üzere hızla organizasyon yapılacağının altını çizdi. 

EMO, resmi olarak yaptığı bu başvuruya kısa süre içerisinde olumlu yanıt verilmese dahi, bütün olanaklarını seferber ederek üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme konusunda kararlı olduğunu belireterek, “Bu kapsamda üyelerimizle birlikte tüm bilgi, birikim ve tecrübelerimizi depremden etkilenen yurttaşlarımızın hizmetine sunmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler