1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO: TEİAŞ'ın özelleştirilmesi kararından derhal vazgeçilmeli

EMO: TEİAŞ'ın özelleştirilmesi kararından derhal vazgeçilmeli

EMO, TEİAŞ'ın özelleştirilmesi kararından derhal vazgeçilmesi ve enerji alanındaki tüm özelleştirmelerin iptal edilmesi gerektiğini açıkladı.

EMO: TEİAŞ'ın özelleştirilmesi kararından derhal vazgeçilmeli

Enerji Günlüğü - EMO, TEİAŞ'ın özelleştirilmesi kararından derhal vazgeçilmesi ve enerji alanındaki tüm özelleştirmelerin iptal edilmesi gerektiğini açıkladı.

Elektrik Mühendisleri Odası - EMO, Resmi Gazete`de 3 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) özelleştirme kapsamına alınması ile ilgili bir açıklama yaptı. “TEİAŞ`ın özelleştirilmesi kararından derhal vazgeçilmelidir” denilen açıklamada, Elektrik Mühendisleri Odası olarak TEİAŞ`ın özelleştirilmesine karşı demokratik ve hukuki her türlü mücadeleyi sonuna kadar yürütecekleri belirtildi.

“TEİAŞ’IN ÖZELLEŞTİRİLMESİ ELEKTRİK SİSTEMİNİN AKLININ VE KALBİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİDİR”

Açıklamada son 20 yılda özelleştirilen elektrik üretim ve dağıtım sektörü bugün borç batağı içinde olduğu ve bunun yükünün zamlarla vatandaşa yüklendiği belirtilerek,  “TEİAŞ`ın özelleştirilmesinin anlamı ülke çıkarları, güvenlik ve geleceğimiz açısından çok önemli ve kritiktir. Çünkü TEİAŞ sadece iletimden değil, şebeke verimliliğinden, planlamasından, projeksiyonlardan, ikili anlaşmalardan, sisteme dair her türlü altyapı ve ikincil mevzuattan da sorumludur. Yani TEİAŞ`ın özelleştirilmesi demek, elektrik sisteminin kalbinin ve aklının da özelleştirilmesi demektir. TEİAŞ`ın özelleştirilmesine karşı çıkmak yetmez, çare bütüncül kamulaştırma…” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada TEİAŞ`ın özelleştirmesini durdurmanın en etkili yolunun, kamulaştırma politikaları ile halkı mücadele sürecine ortak etmek olduğu kaydedildi. EMO açıklamasında ayrıca siyasi partilere de "Kendi kamulaştırma politika ile planlarını acil hazırlamaları ve bu mücadeleyi yükseltmeleri çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler