1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO’dan Akbelen müdahalesine kınama

EMO’dan Akbelen müdahalesine kınama

EMO, Akbelen ormanlarını koruyanlara yönelik müdahaleyi kınayarak, Muğla`daki üç kömür santrallerinin üretimi sonlandırmasının Türkiye enterkonnekte sistemini olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı.

EMO’dan Akbelen müdahalesine kınama

Enerji Günlüğü - EMO, Muğla Milas Akbelen Ormanı`nı yok edecek kömür madeni genişlemesine karşı 2 yıldır direnen İkizköylü yurttaşlara güvenlik güçlerince yapılan sert müdahaleyi kınadığını açıkladı.

Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini işleten Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji, 3 termik santraline kömür tedariği için Muğla’nın Milas ilçesi sınırları içinde bulunan 740 dönümlük Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimine başladı. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, bölge halkının 2 yıldır süren direnişi ve teknik raporlara karşın, 24 Temmuz 2023 günü sabaha karşı ağaç kesimini durdurmaya çalışan köylülere jandarmanın biber gazıyla müdahale etmesini kınadı. 

EMO yaptığı açıklamada, müdahalede yaralananlar olduğunu ve 8 kişinin gözaltına alındığını belirterek, “Ormanlarımıza, yaşam alanlarımıza ve yurttaşlarımıza yönelik bu saldırıyı kınıyoruz! Ormanlarımızı, topraklarımızı, tarlalarımızı yok eden doğamızı sömüren kar odaklı politikaları reddediyoruz. İkizköy halkının direnişini destekliyor ve ağaç kesiminin derhal durdurulmasını istiyoruz. Akbelen`e Dokunma!” denildi.

3 SANTRALİN ÜRETİMİ DURDURMASI SİSTEMİ OLUMSUZ ETKİLEMEZ

Açıklamada Muğla`da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallarının elektrik üretimini durdurmaları veya sona erdirmeleri halinde, durumun, gerek yıllık toplam tüketim, gerek anlık ihtiyaç (puant talep) ve gerekse elektrik şebekesi sisteminin işlerliği açısından, Muğla İlini, Ege Bölgesini ve Türkiye enterkonnekte sistemini olumsuz etkilemeyeceğine de dikkat çekildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler