1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Energean Karish sahasında doğalgaz keşfetti

Energean Karish sahasında doğalgaz keşfetti

Yunan enerji şirketi Energean, İsrail karasularında Karish doğalgaz sahasının kuzeyinde doğalgaz keşfetti.

Energean Karish sahasında doğalgaz keşfetti

Enerji Günlüğü - Yunan enerji şirketi Energean, İsrail karasularında Karish doğalgaz sahasının kuzeyinde doğalgaz keşfetti.

Güney Kıbrıs merkezli Yunan enerji şirketi Energean Oil & Gas Group, yayınladığı 2018 yılı değerlendirmesinde Doğu Akdeniz'de İsrail kara sularındaki Karish doğalgaz sahasının kuzeyinde doğalgaz keşfi yaptığını açıkladı. 

Açıklamaya göre İsrail’in Kuzeybatı açıklarındaki keşif 28 ila 42 milyar metreküp doğalgaz kaynağını içeriyor. Buradan çıkarılacak gazın İsrail’in komün köylerinden Beer Tuvia’nın ihtiyacını karşılaması planlanıyor.

İLK GAZ SATIŞI 2021’DE

Energean Oil & Gas Group, 2018 raporunda ayrıca Doğu Akdeniz'de İsrail kara sularındaki Tanin ve Karish doğalgaz sahalarından ilk satışı için de tarih verdi. Energean Oil & Gas Başkanı Mathios Rigas, sahalardan ilk gaz satışını 2021 yılı ilk çeyreğinde gerçekleştirme planları doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini açıkladı. 

Tanin ve Karish sahalarında toplamda 68 milyar metreküp doğalgaz rezervi olduğu tahmin ediliyor. 

İsrail, Leviathan doğalgaz sahasındaki doğalgaz rezervlerinin % 85 hissesini elinde tutan Noble Energy ve Delek Group'un tekeline son vermek için daha küçük olan Tanin ve Karish sahalarını satmasını şart koşmuştu. Bunun üzerine Energian 2016 Aralık ayında yaklaşık 150 milyon dolara sahalardaki hisseleri satın almıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler