1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail’in Karish sahasından ilk gaz teslimatı yapıldı

İsrail’in Karish sahasından ilk gaz teslimatı yapıldı

Energean, İsrail sularında bulunan Karish doğal gaz sahasında üretime başlayarak, ilk gaz teslimatını gerçekleştirdi.

İsrail’in Karish sahasından ilk gaz teslimatı yapıldı

Enerji Günlüğü - Energean, İsrail açıklarındaki Karish denizüstü (offshore) gaz sahasında üretime başladı ve ilk gaz güvenli bir şekilde teslim edildi. 

Birleşik Krallık merkezli enerji şirketi Energean, İsrail açıklarındaki Karish sahasından ilk gazın güvenli bir şekilde teslim edildiğini duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada, hisselerinin tamamına sahip olduğu sahada bulunan Karish Main 2 gaz kuyusunda üretimin başladığını belirterek, gaz akışının istikrarlı bir şekilde artırılmakta olduğunu kaydetti. Boru hattı (yılda 8 milyar metreküp kapasiteli) üzerinden gaz iletimi için hazırlıkların sürdüğü ve müşterilere gaz satışlarının önümüzdeki birkaç gün içinde başlamasının beklendiği ifade edildi.

Boru hattının başlangıç ​​kapasitesi yılda 6,5 milyar metreküpe kadar olarak belirlendi. Ticari gaz satışlarının ilk gazı takip eden yaklaşık dört ila altı ay içinde bu seviyeye ulaşması bekleniyor.

Açıklamada ayrıca, Karish Main-01 kuyusunun iki hafta içinde, Karish Main-03 kuyusunun da yaklaşık 4 hafta içinde açılmasının beklendiği vurgulandı.

LÜBNAN VE İSRAİL DENİZ SINIRI ANLAŞMAZLIĞI ÇÖZÜLDÜ MÜ?

İsrail-Lübnan deniz sınırı konusunda iki ülke 11 Ekim’de anlaştıklarını açıklamışlardı. Ancak şu ana kadar herhangi bir anlaşma imzalanmış değil. İsrail ile Lübnan arasında yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığı bulunuyor. İki ülke de bu bölgenin kıta sahanlığında hak iddia ediyor. İsrail, Lübnan hükümetinin lisanslama sürecine başladığı 5 bloktan üçünün İsrail kıta sahanlığı sınır bölgesinde yer aldığını öne sürüyor. Lübnan tarafı ise tartışmalı bölgenin 2 bin 290 kilometrekare olduğunu savunuyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler